GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΔΝΤ εγκρίνει εκταμίευση δόσης 126 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε χθες την πιό πρόσφατη αξιολόγηση της χρηματοδότησης της Κύπρο...

Το ΔΝΤ εγκρίνει εκταμίευση δόσης 126 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε χθες την πιό πρόσφατη αξιολόγηση της χρηματοδότησης της Κύπρου και ενέκρινε την εκταμίευση 126 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα, είπε ο οργανισμός σε γραπτή του δήλωση.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Μιτσουχίρο Φουρουσάουα είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Κύπρου παρέμενε επιτυχές και η δυνατή εκτέλεση του προϋπολογισμού εντυπωσιακή.

"Παρόλα αυτά, όμως, το υψηλό δημόσιο χρέος μαζί με μεγάλες ενδεχόμενες υποχρεώσεις δικαιολογούν τη συνέχεια της σύνεσης ενώ εξασφαλίζουν υποστήριξη σε δημόσιες δαπάνες που ωφελούν την ανάπτυξη και στο δίχτυ ασφάλειας," είπε.

Η πρόσφατη εκταμίευση φέρνει το σύνολο χρηματοδότησης υπό τη ∆ιευρυµένη Χρηµατοδοτική Διευκόλυνση σε περίπου 882 εκατομμύρια ευρώ, είπε το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση