GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ενστάσεις και αιτήματα η 13η συνεδρίαση στη δίκη της ΧΑ

Με την υποβολή ενστάσεων και αιτημάτων συνεχίζεται σήμερα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η εκδίκαση της υπόθεσης της Χ...

Με ενστάσεις και αιτήματα η 13η συνεδρίαση στη δίκη της ΧΑ
Με την υποβολή ενστάσεων και αιτημάτων συνεχίζεται σήμερα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής με συνολικά 68 κατηγορούμενους και βασικούς πρωταγωνιστές τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και πρώην και νυν βουλευτές.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανέβει για 13η φορά στην έδρα της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμος ο νέος χώρος στο Εφετείο για τον οποίο είχε δεσμευτεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μετά από αιτήματα της πολιτικής αγωγής τα οποία βρήκαν και την σύμφωνη γνώμη της υπεράσπισης. Αν και το θέμα της μεταφοράς της δίκης έχει τεθεί σε πολλές συνεδριάσεις αναμένεται να απασχολήσει και πάλι το δικαστήριο καθώς υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς που αντιδρούν λόγω της αναστάτωσης που δημιουργείται στην περιοχή στην οποία υπάρχει συγκρότημα σχολείων.
Μέχρι στιγμής η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο ήταν όταν έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Το θέμα τέθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων βουλευτών και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που ζήτησε να αποβληθεί η πολιτική Αγωγή για όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.
Στην πράξη η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δεν επιτρέπει στα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους και απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση