GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αήττητη στους 16 του Ευρωμπάσκετ η Εθνική, νίκησε και την Ολλανδία

Ούτε η χαλαρότητα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ούτε και η ξεκούραση αρκετών βασικών παικτών (μάλιστα ο Σπανούλης δεν αγωνίστηκ...

Αήττητη στους 16 του Ευρωμπάσκετ η Εθνική, νίκησε και την Ολλανδία

Ούτε η χαλαρότητα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ούτε και η ξεκούραση αρκετών βασικών παικτών (μάλιστα ο Σπανούλης δεν αγωνίστηκε ούτε για ένα λεπτό) στάθηκαν αρκετά για να στερήσουν από την εθνική μας ομάδα μπάσκετ την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο την Ολλανδία (68-65).

Η Εθνική μας δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο κόντρα στην Ολλανδία, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 3ο Όμιλο, είχε όμως να διασφαλίσει το γόητρό της, και το κατάφερε, μολονότι οι Ολλανδοί αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια”, δυσκολεύοντας τις επιθετικές προσπάθειες των Ελλήνων παικτών. Ωστόσο, η εμπειρία της ελληνικής ομάδας “μίλησε” στο δεύτερο ημίχρονο, αν και οι “οράνιε” κατάφεραν στο τέλος να μειώσουν στο καλάθι τη διαφορά, που είχε φτάσει μέχρι και στους 11 πόντους (61-50, πέντε λεπτά πριν το τέλος), χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή, που θα τους έφερνε στην τέταρτη θέση του ομίλου και στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική ήταν ο Αντετοκούνμπο με 11 (και 11 ριμπάουντ) και τον ακολούθησαν ο Σλούκας και ο Μπουρούσης με 9. Για τους Ολλανδούς, ο Γ. Ντε Γιονγκ είχε 12 πόντους και ο Σμόλντερς 11.

Έτσι, η Εθνική μας πάει στη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ αήττητη και θα βρει μπροστά της το Βέλγιο, σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο. Αντίθετα, η Ολλανδία έμεινε εκτός συνέχειας, με τη Γεωργία να παίρνει αντ' αυτής το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση