GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γουατεμάλα: Ο Μοράλες νικητής του 1ου γύρου των προεδρικών εκλογών

Ένας νεοεισερχόμενος στην πολιτική προηγείται στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Γουατεμάλα, μερικές ημέρες μετά την παρα...

Γουατεμάλα: Ο Μοράλες νικητής του 1ου γύρου των προεδρικών εκλογών

Ένας νεοεισερχόμενος στην πολιτική προηγείται στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Γουατεμάλα, μερικές ημέρες μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ηθοποιός Τζίμι Μοράλες θα αναδειχθεί νικητής στον πρώτο γύρο αλλά όχι με αρκετό ποσοστό ψήφων ώστε να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου τον Οκτώβριο.

Η εκλογική επιτροπή της Γουατεμάλας ανακοίνωσε ότι ο κεντρώος Μοράλες, 46 ετών, συγκεντρώνει ποσοστό 25,6% με καταμετρημένο το 12,66% των ψήφων, ενώ ο συντηρητικός επιχειρηματίας Μανουέλ Μπαλντισόν ακολουθεί με ποσοστό 21,2%.

Κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 50% των ψήφων που απαιτείται προκειμένου να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Ο Ότο Πέρες Μολίνα παραιτήθηκε από την προεδρία την Πέμπτη και προφυλακίστηκε καθώς ο δικαστής στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση διαφθοράς που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις και παρέλυσε την κυβέρνησή του εξετάζει το εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να του απαγγείλει κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση