GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τατουάζ: Μια σύγχρονη... γκέισα

Μία σύγχρονη... Γκέισα θα χρωματίσει με την παράστασή της το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τατουάζ που άνοιξε τις πύλες του στο Λιμάνι της Θεσσα...

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τατουάζ: Μια σύγχρονη... γκέισα
Μία σύγχρονη... Γκέισα θα χρωματίσει με την παράστασή της το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τατουάζ που άνοιξε τις πύλες του στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ΄.
Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από το Γιαπωνέζικο χοροθέατρο Butoh και μοντέρνο χορό, η Sana Sakura θα παρουσιάσει το "Kawaii?Sexy", φέρνοντας την Γιαπωνέζικη τέχνη πάνω στη σκηνή του Φεστιβάλ.
«Το show μου, με το οποίο είμαι σε περιοδεία σε περισσότερες από 25 πόλεις, σε 20 χώρες, είναι μίξη από ποπ κουλτούρα, μάνγκα και... τρελά κομμάτια της Ιαπωνίας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καλλιτέχνης η οποία εμπνέεται από τη χώρα καταγωγής της και όλες οι παραστάσεις της στην παγκόσμια περιοδεία της, παρουσιάζουν την συγκεκριμένη κουλτούρα. Θέματα, ιστορίες, μουσικές και κουστούμια είναι Γιαπωνέζικα ή ιαπωνικής έμπνευσης ενώ χρησιμοποιεί χορευτικά μέρη από τον Γιαπωνέζικο χορό Butoh που ξεκίνησε το 1960.
Όσο για την επιλογή των χώρων παραστάσεών της που είναι πολλά παγκόσμια συνέδρια τατουάζ, τονίζει ότι το Γιαπωνέζικο τατουάζ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και γνώριμο.
«Ωστόσο, πολλοί γνωρίζουν μόνο τις εικόνες και όχι τις αληθινές ιστορίες, εννοώ την ψυχή και ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα από πίσω. Παρατηρώντας πολλά τατουάζ και φωτογραφίες δεν μπορώ να τα εξηγήσω επαρκώς παρά μόνο ερμηνεύοντας στη σκηνή και φέρνοντας αυτές τις σπουδαίες ιδέες κατευθείαν στην καρδιά του κοινού» δηλώνει η Sana Sakura.
Εντυπωσιασμένη από την Ελλάδα, ήρθε πρώτη φορά πέρσι και της άρεσε το κλίμα, η φύση, το φαγητό (οι... ντομάτες), τα ποτά (το ούζο) και οι φιλικοί άνθρωποι.
«Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε τώρα, είναι σημαντικό που έχετε κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι. Με κάνει να αισθάνομαι να θέλω ξαναγυρίσω στη χώρα σας για να την εξερευνήσω. Έτσι, εγώ θα φέρω την Ιαπωνία σε σας, και σεις δείξτε μου τον πολιτισμό σας», προτρέπει.
Σημειώνεται ότι το διεθνές συνέδριο τατουάζ Thessalonink, διαρκεί μέχρι και την προσεχή Κυριακή και φέτος γίνεται σε συνεργασία με το Street Mode Festival δημιουργώντας στο λιμάνι μία ατμόσφαιρα με χρώματα, βελόνες και ανθρώπινους καμβάδες, και από την άλλη, με γκράφιτι, σπρέι και μεγάλα τελάρα έμπνευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση