GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίζερ: Πρώτα μέτρα για τις τράπεζες και μετά τα 3 δισ. - ΒΙΝΤΕΟ

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να προχωρήσει σε «μεταρρυθμιστικά μέτρα» που απαιτεί η «αναδιάρθρωση στις τράπεζες» για να διοχετευθεί η δόση...


Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να προχωρήσει σε «μεταρρυθμιστικά μέτρα» που απαιτεί η «αναδιάρθρωση στις τράπεζες» για να διοχετευθεί η δόση των 3 δισ. ευρώ, είπε ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group.
Μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε:
«Τα χρήματα θα δοθούν σε δύο υποδόσεις, εφόσον ο Τσίπρας και οι δανειστές συμφωνήσουν στους όρους εκταμίευσής τους, καθώς τα κεφάλαια αυτά συνδέονται με δύο δέσμες μεταρρυθμίσεων, η πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες ή έως και δύο μήνες. Αυτή η πρώτη δέσμη πρέπει να αποσαφηνιστεί. Η δεύτερη συνδέεται με την διαχείριση του χρηματοοικονομικού τομέα και τις μεταρρυθμίσεις σε αυτόν».
Tο Euroworking Group την Πέμπτη θα ξεκινήσει τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν έως ότου η Ελλάδα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, όπως τονίζουν δύο ευρωπαϊκές πηγες, οι οποίες προσθέτουν ότι η πρώτη υποδόση των 3 δισ. ευρώ μπορεί να επικεντρωθεί σε μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ορίσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
Τα κεφάλαια αυτά θα είναι διαθέσιμα όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Είμαι αισιόδοξος ότι οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα ή τα τέλη Νοεμβρίου» είπε ο Βίζερ, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση από την ΕΚΤ αναμένεται να τελειώσει τον Οκτώβριο.
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, μια διαδικασία που περιλαμβάνει την συμμόρφωση με την πρώτη αξιολόγηση, δηλαδή πριν τις 15 Νοεμβρίου σημειώνει το δημοσίευμα.
«Η κυβέρνηση του Τσίπρα θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις που οφείλει να κάνει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση ώστε να εκταμιεύσει τα χρήματα», αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο Bloomberg.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση