Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ποια είναι όλα τα προαπαιτούμενα για να πάρει η Ελλάδα τα 3 δισ.

Share it:
Ποια είναι όλα τα προαπαιτούμενα για να πάρει η Ελλάδα τα 3 δισ.

Μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων πρέπει να εκπληρωθούν από την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να λάβει τα 3 δισ. ευρώ που υπολείπονται από τη δόση του περασμένου Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση οριστική απόφαση θα πρέπει να έχει ληφθεί πριν από το Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δόση των 3 δισ. θα χωριστεί σε 2 μέρη των 2 δισ. και 1 δισ. ευρώ αντιστοίχως. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, που επικαλείται η εφημερίδα "Καθημερινή" τα πιο "ελαφρά μέτρα" θα περιλαμβάνονται στην πρώτη υποδόση των 2 δισ., καθώς και ό,τι δεν έχει γίνει από τα 25 προαπαιτούμενα που αντιστοιχούν στον μήνα του Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι καθώς η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκης για την πληρωμή κάποιας δόσης δανείου προς τους πιστωτές της τα χρήματα είναι πιθανόν να διοχετευτούν σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Στα προαπαιτούμενα μέτρα είναι η παράταση του ορίου επιστροφής από τη φαρμακευτική δαπάνη (claw back) για τρία χρόνια, η θέσπιση νέου ποινολογίου για φορολογικές παραβάσεις, η θέσπιση σχεδίου δράσης για δημόσιες συμβάσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι ενεργειακές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται όπως η κατάργηση της έκπτωσης 20% στη βαριά βιομηχανία που ίσχυε μέχρι τώρα και αντικατάσταση αυτής της ρύθμισης με άλλα μέτρα.

Το φλέγον ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων (συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές και αναλογιστές) θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στα προαπαιτούμενα για την πρώτη υποδόση των 2 δισ.

Στο ίδιο "πακέτο" είναι και η κατάργηση μέτρων που θεωρήθηκαν ότι μονομερώς αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση όπως το σχέδιο για τις 100 δόσεις.

Το πλέον δύσκολο ζήτημα, αυτό της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού αναμένεται να συνοδεύει την πρώτη αξιολόγηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την υλοποίηση των δύο πακέτων προαπαιτουμένων, ένα μέρος της που αφορά την προώθηση υπουργικών αποφάσεων γα την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (μετά την κατάργηση των πρόωρων). Το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Για τη δόση του 1 δισ. τα μέτρα θα περιλαμβάνουν δημοσιονομικά, κάποια ασφαλιστικά, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Συγκεκριμένα, έως τις αρχές Νοεμβρίου και για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να είναι έτοιμα τα δημοσιονομικά μέτρα που δεν είχαν προσδιοριστεί τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (που αναμένεται να συνοδεύεται με περαιτέρω περικοπές στις κρατικές δαπάνες), να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά και να γίνουν και οι υπόλοιπες δράσεις του Οκτωβρίου, όπως περιγράφονται στο μνημόνιο.

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση