GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πληρώνοντας 40% καθαρίζετε με φόρους και πρόστιμα στην εφορία

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για έσοδα στα δημόσια ταμεία, που παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση, το οικονομικό επιτελείο επαναφέρει σε μια...

Πληρώνοντας 40% καθαρίζετε με φόρους και πρόστιμα στην εφορία

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για έσοδα στα δημόσια ταμεία, που παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση, το οικονομικό επιτελείο επαναφέρει σε μια διαφορετική εκδοχή του το παλαιότερο μέτρο που ξέραμε ως "περαίωση". Με το νέο σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όποιος προσφεύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) του ΥΠΟΙΚ, ή στα διοικητικά δικαστήρια, θα μπορεί άπαξ και καταβάλλει το 40% των φόρων και των προστίμων που του έχει επιβληθεί από την Εφορία να κλείνει την υπόθεση του!

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το μέτρο είναι σχέδιο του οικονομικού επιτελείου που θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους δανειστές της Ελλάδας. Έχει όμως ήδη την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων και αυτό θεωρείται ένα πρώτο σημαντικό βήμα.

Τα χρονικά περιθώρια δεν θα είναι μεγάλα αφού θα δοθούν 2 ή το πολύ 3 μήνες για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του μέτρου.

Έχει ήδη αναγνωριστεί από τους δανειστές ότι η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα και - κυρίως- τα έσοδα που αναμενόταν να έχει.

Με το σχέδιο αυτό εκτιμάται ότι μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά τα δημόσια έσοδα που παρουσιάζουν απόκλιση άνω των 4 δισ. ευρώ αλλά και να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια από τη σωρεία των προσφυγών που έχουν για φορολογικές υποθέσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση