GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεξικό: Συνέλαβαν εγκέφαλο της σφαγής των 43 φοιτητών

Έναν εγκέφαλο που φέρεται να κρύβεται πίσω από τη μαζική σφαγή των 43 φοιτητών στο Μεξικό, που συγκλόνισε τον κόσμο, συνέλαβαν οι αρχές...

Μεξικό: Συνέλαβαν εγκέφαλο της σφαγής των 43 φοιτητών

Έναν εγκέφαλο που φέρεται να κρύβεται πίσω από τη μαζική σφαγή των 43 φοιτητών στο Μεξικό, που συγκλόνισε τον κόσμο, συνέλαβαν οι αρχές στο Μεξικό. Τώρα οι αρχές ελπίζουν ότι ίσως έχουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου της τρομερής δολοφονίας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε χθες Τετάρτη τον Χιλδάρδο Λόπες, με το ψευδώνυμο «Ελ Χιλ» στην τουριστική πόλη Τάσκο, στην νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο, πρόσθεσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί εξαιτίας της ευαισθησίας της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς αναγνώρισαν τον Λόπες ως εξέχον μέλος του καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος (Ενωμένοι Πολεμιστές) και ανέφεραν πως διέταξε την αποτέφρωση των φοιτητών την νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου τον περασμένο χρόνο, κοντά στην πόλη Ιγουάλα, στην πολιτεία Γκερέρο.

Παρόλα αυτά, διεθνείς ειδικοί αναφέρουν πως οι περιγραφές της κυβέρνησης δεν έχουν λογική συνέπεια. Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα, εντόπισαν έντονα ελαττώματα στην επίσημη έρευνα και απέρριψαν τον κεντρικό της ισχυρισμό ότι τα θύματα αποτεφρώθηκαν σε έναν σκουπιδότοπο στην Κοκουίλα, κοντά στην Ιγουάλα.

Η σύλληψη του Λόπες μπορεί να αυξήσει τις ελπίδες ότι περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να αποκαλυφθούν σε ένα περιστατικό που πυροδότησε μια εθνική κατακραυγή και αποτέλεσε ένα μεγάλο πολιτικό πονοκέφαλο για τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, αλλά ακόμη παραμένει σκοτεινή.

Η μεξικανική κυβέρνηση ανέφερε πως οι φοιτητές συνελήφθησαν από διεφθαρμένους τοπικούς αστυνομικούς, που τους παρέδωσαν στους Γκερέρος Ουνίδος που τους εκτέλεσαν πριν τους κάψουν σε ένα κοντινό σκουπιδότοπο.

Η είδηση της σύλληψης του Λόπες ανακοινώθηκε μια μέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Δικαιοσύνης του Μεξικού Αρέλι Γκόμες Γκονσάλες ότι Αυστριακοί ιατροδικαστικοί βρήκαν ένα πιθανό ταίριασμα σε ένα δεύτερο θύμα. Προηγουμένως, μόνο ένας από τους 43 φοιτητές είχε ταυτοποιηθεί από απανθρακωμένα, σε κακή κατάσταση εναπομείναντα μέλη που η κυβέρνηση ανέφερε ότι βρέθηκαν στον σκουπιδότοπο..

1 σχόλιο

  1. ΤΟ 1965 ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ
    ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ.

    ΤΟ 1989 ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΚΟΣΚΩΤΑ, ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΤΟ 1993 ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ
    ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
    ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,
    ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΛΠ...

    Τ0 2008-2009 ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΠΟΥ ΜΑΣ
    ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    2015. ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, Ο ΓΕΡΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ο ΣΚΑΙ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,
    ΤΟ ΜΕΓΚΑ, Ο ΑΝΤΕΝΝΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΜΕ ΨΕΥΤΟΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Ο ΛΑΟΣ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 400 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ 10.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ;

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !

    ΨΗΦΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση