GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάχτη 5.000 στρέμματα από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σητεία

Περίπου 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και αγροτικής έκτασης αποτέφρωσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπ...

Στάχτη 5.000 στρέμματα από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σητεία

Περίπου 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και αγροτικής έκτασης αποτέφρωσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Σκορδίλο του δήμου Σητείας, χωρίς ωστόσο να απειλήσει οικισμούς της περιοχής.

Σήμερα το πρωί, η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί από χθες το βράδυ μετά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για να την ελέγξουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το βράδυ της Παρασκευής από άγνωστη αιτία και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους αλλά και το δύσβατο της περιοχής.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης το πρωί του Σαββάτου ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές της Κρήτης, την Πολιτική Προστασία Σητείας και Ιεράπετρας και από πεζοπόρα τμήματα από το Ηράκλειο, ενώ παράλληλα στη μάχη για την κατάσβεση της μπήκαν και δύο ελικόπτερα που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού.

Το πρωί της Κυριακής η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση χωρίς ενεργά μέτωπα, αφού όλο το βράδυ οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να την περιορίσουν, ενώ στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Οι καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στο Σκορδίλο Σητείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού έχουν καεί περίπου 5.000 στρέμματα δασικής, χορολιβαδικής και αγροτικής έκτασης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ο πλήρης απολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση