GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χοσέ Καμπάνιας πρώτος πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ μετά από 54 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 54 ολόκληρα χρόνια διορίστηκε πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ. Ο νέος Κουβανός πρέσβης είναι ο Χοσέ Καμπάνιας, έμπε...

Ο Χοσέ Καμπάνιας πρώτος πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ μετά από 54 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 54 ολόκληρα χρόνια διορίστηκε πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ. Ο νέος Κουβανός πρέσβης είναι ο Χοσέ Καμπάνιας, έμπειρος διπλωμάτης και για χρόνια διευθύνων την άτυπη αντιπροσωπεία της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσινγκτον από το 2012.

Ο Καμπάνιας έγινε και έγινε ακόλουθος τύπου όταν τα δύο κράτη αποκατέστησαν τις σχέσεις τους επίσημα στις 20 Ιουλίου. Χθες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Κούβας, "Η τελετή έλαβε χώρα στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ, Oval Office, στον Λευκό Οίκο, στο μέσον μιας ημέρας κατά την οποία ο Αμερικανός ηγέτης δέχθηκε 16 νέους πρέσβεις."

"Η διαπίστευση του Κουβανού πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα επιπλέον βήμα στην διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών," πρόσθεσε, λέγοντας επίσης ότι ο πρέσβης και ο Ομπάμα συζήτησαν την κατάσταση των διμερών σχέσεων.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει ορίσει ακόμα πρέσβη στην Κούβα.

Οι δύο χώρες δεν είχαν επίσημες διπλωματικές σχέσεις από το 1961, δύο χρόνια μετά την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον (πρώην πρόεδρο) Φιντέλ Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση