GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκλωβίστηκαν 57 επισκέπτες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Μια δυνατή βροχή, προκάλεσε και πάλι προβλήματα στο φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 57 επισκέπτες οι οποίοι βρίσκοντ...

Εγκλωβίστηκαν 57 επισκέπτες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Μια δυνατή βροχή, προκάλεσε και πάλι προβλήματα στο φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 57 επισκέπτες οι οποίοι βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους μαζί με προσωπικό του εθνικού δρυμού.

Όπως είπε στο Flashnews η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κα Πολύμνια Σλαβάκη, η ενημέρωση που υπήρχε από την μετεωρολογική υπηρεσία, ήταν πως η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινούσε από το απόγευμα. Έτσι είχε αποφασιστεί να επιτραπεί η είσοδος στο φαράγγι μόνο για νωρίς το πρωί και στην συνέχεια θα έκλεινε.

Όμως το ξαφνικό μπουρίνι άλλαξε τον σχεδιασμό, στις 9 το πρωί το φαράγγι έκλεισε ενώ είχαν μπει μέσα περίπου 350 επισκέπτες. Όσοι ήταν στην αρχική διαδρομή του μονοπατιού επέστρεψαν πίσω στην είσοδο του Ξυλόσκαλου.

Όμως 50 επισκέπτες που είχαν φτάσει στο φυλάκιο του Αγ. Νικολάου και άλλοι επτά στο Βρυσί, έμειναν εκεί, μαζί με φύλακες του φαραγγιού, προκειμένου μόλις σταματήσει η βροχή, με την συνοδεία των φυλάκων να επιστρέψουν και αυτοί στο Ξυλόσκαλο.

Ο προβληματισμός για την Διεύθυνση Δασών, είναι πως από το πρωινή ραγδαία βροχόπτωση φούσκωσε και πάλι ο ποταμός που διασχίζει το φαράγγι και αναμένεται να έχουν προκληθεί και πάλι αρκετές ζημιές στο μονοπάτι, όταν μόλις προχθές επισκευάστηκαν οι προηγούμενες ζημιές από την κακοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση