GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: 70ή επέτειος από την παράδοση της Ιαπωνίας

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ χαιρέτισε σήμερα τη νίκη επί της Ιαπωνίας το 1945, η οποία επέτρεψε να «γίνει ξανά η Κίνα μια μεγάλη ...

Κίνα: 70ή επέτειος από την παράδοση της Ιαπωνίας

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ χαιρέτισε σήμερα τη νίκη επί της Ιαπωνίας το 1945, η οποία επέτρεψε να «γίνει ξανά η Κίνα μια μεγάλη χώρα του κόσμου», στην ομιλία του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων για την επέτειο του τέλους του πολέμου, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Πεκίνου.

Οι εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την παράδοση της Ιαπωνίας άρχισαν με 70 κανονιοβολισμούς.

«Η νίκη στον πόλεμο εναντίον της Ιαπωνίας έκανε ξανά την Κίνα μια μεγάλη χώρα του κόσμου», είπε ο πρόεδρος της Κίνας στην ομιλία του στην πλατεία Τιενανμέν, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη μείωση κατά 300.000 άνδρες του προσωπικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Ο στρατός της Κίνας, ο οποίος διαθέτει 2,3 εκατ. άνδρες, είναι ο μεγαλύτερος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Κίνα θα επιδιώκει πάντα τον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Σι στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Η σημερινή στρατιωτική παρέλαση, με τη συμμετοχή 12.000 στρατιωτών, 500 οχημάτων, 200 αεροσκαφών και ελικοπτέρων χαρακτηρίστηκε από δυτικούς αναλυτές μια επίδειξη της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος του Πεκίνου.

Οι κυριότεροι δυτικοί ηγέτες, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, απέφυγαν να δεχθούν την πρόσκληση να παραστούν, όπως και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος προωθεί την αναθεώρηση της ειρηνιστικής μεταπολεμικής ιαπωνικής πολιτικής, κάτι που προκαλεί την οργή του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση