GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση για ετήσια μείωση 8% αντί 4% στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ

Πρόταση για ταχύτερη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, στο 8% αντί 4% που είναι τώρα, ώστε να αποφευχθεί ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών...

Πρόταση για ετήσια μείωση 8% αντί 4% στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ

Πρόταση για ταχύτερη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, στο 8% αντί 4% που είναι τώρα, ώστε να αποφευχθεί ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, συζητείται στην επιτροπή των ειδικών για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα, κλειδώνει όπως φαίνεται η εκ νέου αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων με στόχο να καθιερωθούν ενιαίοι όροι για παλαιούς –μέχρι το 1992- και νέους –μετά το 1993- ασφαλισμένους.
Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μέσα από τις αλλαγές αυτές να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσα από περικοπές στις νέες συντάξεις ώστε να είναι μικρότερο και το ψαλίδι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ήδη συνταξιούχους.

Διπλάσιο ποσοστό

Για τον ΟΓΑ, η πρόταση που έχει υποβληθεί στην επιτροπή προβλέπει τη μείωση της βασικής σύνταξης με διπλάσιο ποσοστό απ’ ό,τι σήμερα, δηλαδή το ποσό να μειώνεται από το 2016 με διπλάσιο ποσοστό (8% κάθε χρόνο αντί 4%) ώστε να μη χρειαστεί να γίνει και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση