GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήρθε η πρώτη οθόνη με ανάλυση 8Κ δηλαδή... 8.000 pixels!

Σύντομα θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο η πρώτη οθόνη με ανάλυση 8K δηλαδή...8.000 pixels! Την υπερ-οθόνη αυτή θα διαθέσει στην αγορά η ετ...

Ήρθε η πρώτη οθόνη με ανάλυση 8Κ δηλαδή... 8.000 pixels!
Σύντομα θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο η πρώτη οθόνη με ανάλυση 8K δηλαδή...8.000 pixels! Την υπερ-οθόνη αυτή θα διαθέσει στην αγορά η εταιρεία Sharp και θα είναι η πρώτη ανάμεσα σε πολλές εταιρείες που έχουν αναπτύξει δοκιμαστικά μοντέλα ανάλυσης super hi-vision.
Ο τύπος 8K παρέχει 16 φορές περισσότερα pixels σε σχέση με την ανάλυση υψηλής ευκρίνειας 1080p, ενώ δημιουργεί μια τόσο λεπτομερή εικόνα η οποία φαίνεται σχεδόν τρισδιάστατη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Ωστόσο, η ζήτηση της 85 ιντσών οθόνης εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένη καθώς το κόστος της θα φτάνει τα 118.000 ευρώ (16 εκατομμύρια γιεν).
"Δεν αναμένουμε μια τηλεόραση 8K, η οποία θα προορίζεται για το ευρύ κοινό να κάνει την εμφάνισή της πριν το 2016 ενώ εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις ένα εκατομμύριο μονάδες όχι νωρίτερα από το 2019", δήλωσε ο Αμπί Μαλίκ της εταιρείας τεχνολογίας HIS Technology. "Ο ιαπωνικός NHK είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός τηλεοπτικός οργανισμός που έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του να εκπέμψει περιεχόμενο ανάλυσης 8K", πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το σχετικά μικρό μέγεθος των σπιτιών στην Ιαπωνία σημαίνει ότι η πλειονότητα των οικογενειών δεν πρόκειται να σκεφτούν την αγορά μιας τέτοιας τηλεόρασης, αφού το ελάχιστο μέγεθός της θα φτάνει τις 65 ίντσες.
Ο Μαλίκ πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση εκτιμά πως οι κατασκευαστές θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο να πείσουν τους καταναλωτές να προβούν στην αγορά τηλεοράσεων ανάλυσης 4K, οι οποίες προσφέρουν το ένα τέταρτο της ανάλυσης σε σχέση με την 8K, ωστόσο διατίθενται σε πιο "λογικά" μεγέθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση