GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε το μεγαλειώδες Ηajj, το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα

Ξεκίνησε την Τρίτη στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας το ιερότερο προσκύνημα των Μουσουλμάνων, το Hajj (Χατζ), με πάνω από δύο εκατομμύρι...

Ξεκίνησε το μεγαλειώδες Ηajj, το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα

Ξεκίνησε την Τρίτη στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας το ιερότερο προσκύνημα των Μουσουλμάνων, το Hajj (Χατζ), με πάνω από δύο εκατομμύρια πιστούς να πλημμυρίζουν το Μεγάλο Τέμενος και να περπατούν αντίθετα από τη φορά του ρολογιού γύρω από την Κάαμπα - ένα κυβικό κτίσμα 15 μέτρων που το σκεπάζει ένα μαύρο ύφασμα με πολύτιμα κεντήματα και μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιερή Μαύρη Πέτρα. Ο Μωάμεθ το ονόμασε «Σπίτι του Αλλάχ» και το να το αγγίξει ένας Μουσουλμάνος θεωρείται η μεγαλύτερη ευλογία. 

Το ετήσιο πενθήμετρο προσκύνημα του Χατζ είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και είναι ο πέμπτος πυλώνας του Ισλάμ, ένα θρησκευτικό καθήκον που πρέπει να εκπληρώσει κάθε μουσουλμάνος τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.  Η υποχρέωση ισχύει όμως μόνον για εκείνους που μπορούν να ανταποκριθούν σωματικά και οικονομικά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν προειδοποιήσει πως πρόκειται για μία αυστηρά θρησκευτική εκδήλωση και δεν θα δεχθούν φασαρίες. Ειδικά φέτος όμως, λόγων των τζιχαντιστών που έχουν "χτυπήσει" και στην Σαουδική Αραβία, το προσκύνημα γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δεκάδες κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν νυχθημερόν το Μεγάλο Τζαμί και κεντρικά σημεία της πόλης, υπό τον φόβο μιας επίθεσης. 

Δύο άλλα ιερά μέρη στη Μέκκα που επιβάλλονται στο ιερό προσκύνημα είναι η σπηλιά της Χερά, στο όρος αλ Νουρ, όπου ο προφήτης Μωάμεθ λέγεται ότι πήρε τα πρώτα λόγια του Κορανιού από τον Γαβριήλ – και το όρος Θορ, από όπου ο Μωάμεθ ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Μέκκα προς τη Μεντίνα, δεύτερη ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων. 

Πιστοί προσεύχονται στο όρος Θορ

 

Η δύσκολη ανάβαση στο αλ Νουρ δεν στέκεται εμπόδιο στους πιστούς μουσουλμάνους για να φτάσουν στην ιερή σπηλιά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση