GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Κυβέρνηση με ΠαΣοΚ, Ποτάμι κάνουμε, στο κατεστημένο δε μπαίνουμε

Την προσπάθεια των εγχώριων και ξένων κέντρων εξουσίας να ενσωματώσουν και να... απενεργοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη ρητορική για σ...

Τσίπρας: Κυβέρνηση με ΠαΣοΚ, Ποτάμι κάνουμε, στο κατεστημένο δε μπαίνουμε

Την προσπάθεια των εγχώριων και ξένων κέντρων εξουσίας να ενσωματώσουν και να... απενεργοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη ρητορική για σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» στα γερμανικά πρότυπα, ώστε «να ξεμπερδεύουν μία και καλή με το ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

«Κυβέρνηση-ζόμπι» και «παρά φύση κυβέρνηση» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι αφού οι αντίπαλοί του απέτυχαν με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και αφού τώρα βλέπουν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα, «θέλουν να μας ενσωματώσουν και να πάμε σε κυβέρνηση-ζόμπι, που θα έχει δύο κόμματα που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, θα είναι μια κυβέρνηση-ζόμπι, με κάποιον πρωθυπουργό που δεν θα είναι εκλεγμένος. Δεν θα πετύχουν ούτε αυτό τον στόχο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιδιώκουν «την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».

«Δεν μας καλούν σε συνεργασία, μας καλούν σε ενσωμάτωση με το κατεστημένο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το κόμμα του ως «το λαϊκό κόμμα απέναντι στο συντηρητικό κόμμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ό,τι και να γίνει στις εκλογές, «η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση». «Αν δεν έχω αυτοδυναμία θα πάρω τη διερευνητική και μέσα σε 3 μέρες θα χουμε κυβέρνηση», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας για πρώτη φορά απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο για προσφυγή σε νέες εκλογές, αποκλείοντας εμφατικά το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ό,τι και να γίνει» θα σχηματιστεί κυβέρνηση», αποκλείοντας ωστόσο για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ήδη επαναλάβει ότι η Κουμουνδούρου θα απευθυνθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες για μετεκλογική συνεργασία εφόσον έχουν μπει στη Βουλή, κατόπιν επίμονων ερωτημάτων του δημοσιογράφου στην ΕΡΤ συζήτησε για πρώτη φορά ανοιχτά το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένη ονομαστική αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, στην οποία και έμμεσα πρότεινε να μην ταυτίζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Υπογράμμισε δε πως πρέπει τα κόμματα αυτά να σταθμίσουν αν θέλουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς με αιχμή του δόρατος την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα μετά την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για πολιτικά πρόσωπα πίσω από εταιρίες και αχυρανθρώπους της λίστας. Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα στην ομιλία του στο Κερατσίνι, εξήρε το έργο που έγινε κατά τη δική του διακυβέρνηση στον τομέα της φοροδιαφυγής και της δικαιοσύνης. «Ανάσανε η δικαιοσύνη, άνοιξαν υποθέσεις φοροδιαφυγής. Μόνο κουκούλωμα υπήρχε στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κάλεσε να έρθουν «όλα στο φως. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ». Μάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση αυτή, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ο Φαλτσιανί είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ν' αποκαλύψει την αλήθεια, όταν οι προηγούμενοι έκρυβαν ένα στικάκι στα συρτάρια».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

Αναφορικά με το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, μετά και τη σημερινή τραγωδία στο Φαρμακονήσι, που ο ίδιος χαρακτήρισε «ανείπωτη» και υπογράμμισε πως όταν «οι θάλασσες ξεβράζουν μικρά παιδιά, δεν χωράνε λαϊκισμοί».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της. Ήδη η κεντρική Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «πρέπει να δούμε ποιες είναι οι αιτίες που δημιουργούν το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Να γίνει διαμερισμός της ευθύνης».

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν με βάση τα μέσα που διαθέταμε», τόνισε, αλλά παραδέχθηκε πως δεν είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση τόσο μεγάλων προσφυγικών ροών. Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε απάνθρωπο το κλείσιμο των συνόρων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο.

Αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα, ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για απομόνωση της φράσης του και σημείωσε πως «δεν υπάρχουν στις θάλασσες μπάρες. Δεν βουλιάζεις βάρκες. Είναι απάνθρωπη αυτή η πρακτική. Τα σύνορα της θάλασσας δεν μπορείς να τα ανοίγεις και να τα κλείνεις».

Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ για τη μη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το μεταναστευτικό.

«Με τη συμφωνία έχουμε μια προοπτική, αλλά έχουμε και δύσκολα μέτρα», παραδέχτηκε ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει μια συμφωνία, αυτή είναι μια συμφωνία πλαίσιο και πρέπει να τηρηθεί. Σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν μέσα 5 μέτωπα που θα πρέπει να παλέψουμε. Αυτά είναι το χρέος, οι πλειστηριασμοί και τα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις, η ενέργεια με τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ και το τέλος το ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» εξήγησε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως μόνο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διαχειριστεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγυημένη η προστασία της πρώτης κατοικίας. «Θα σας αποκαλύψω και κάτι» είπε μάλιστα ο κ. Τσιρας, αναφέροντας πως στη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία που έγινε στο Χίλτον 2 θέματα έθεσαν και μάλιστα με όρους ότι αν δεν γίνουν αποδεκτά τινάζεται στον αέρα η συμφωνία. «Το ένα ήταν το ταμείο και το άλλο τα κόκκινα δάνεια».

 

Αναφορικά με τα capital controls, ο κ. Τσίπρας είπε πως «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ύφεση από τα capital controls είναι μικρότερη από αυτή που υπολογίζαμε».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «περήφανος για την σκληρή διαπραγμάτευση και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε».

Αναφορικά με τα τυχόν λάθη που έκανε τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Έχουν γίνει πολλά, άλλα σωστά κι άλλα λάθη. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι είχα υπερτιμήσει τη δύναμη του δίκιου έναντι της ισχύος του χρήματος. Δεν μετανιώνω όμως γιατί έδωσα την εύκαιρα στον ελληνικό λαό να δώσει έναν αγώνα έντιμο και άξιο. Στο τέλος της 4ετιας η χώρα θα έχει βγει από την κρίση και θα έχει απαλλαγεί από τις παθογένειες».

«Χρειαζόμαστε χρόνο και εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

1 σχόλιο

  1. Ποιοι επέβαλλαν το νέο μνημόνιο στην Ελλάδα ; Οι Χριστιανοδημοκράτες
    της Ευρώπης, το Λαϊκό Κόμμα, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, δηλαδή
    οι πάτρωνες της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μειμαράκη !

    Αυτοί θέλουν να πάρουν την εξουσία, αφενός μεν για εφαρμόσουν
    τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, κι αφετέρου να βοηθήσουν
    την διαπλοκή ( ΜΜΕ, κανάλια, εφημερίδες, μεγαλοδημοσιογράφοι )
    να φάει τα πακέτα βοήθειας της Ε.Ε.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι 2-3 μέρες πριν το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων
    στελέχη της ΝΔ είχαν πάει στις Βρυξέλλες για να "βοηθήσουν", στη πραγματικότητα
    όμως για να υπονομεύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και να την οδηγήσουν εκτός
    εξουσία, όπως ήθελε ο Σόιμπλε και άλλοι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.

    Οι εκλογές είναι κρίσιμες, όχι για το μνημόνιο που θα εφαρμοστεί αλλά για το
    ποιος θα το εφαρμόσει.

    Θα το εφαρμόσει ο Τσίπρας που έχει δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας και θα
    στείλει τα πακέτα της Ε.Ε στο λαό ή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα εφαρμόσουν ακόμα
    σκληρότερα το μνημόνιο και θα αφήσουν ανεξέλεγκτη την διαπλοκή να συνεχίσει
    τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και των κονδυλίων της Ε.Ε ;

    Θα το εφαρμόσει ο Τσίπρας και οι ΑΝΕΛ τώρα που γίνεται έλεγχος της Λίστας Λαγκάρντ ή
    οι αχυράνθρωποι της διαπλοκής που έθαψαν τις λίστες και χρέωσαν την Ελλάδα με 400 δισ. ευρώ και έβαλαν τη θηλιά του εκβιασμού στον Τσίπρα με πρωταγωνιστές τους συνεργάτες της ΝΔ στο εξωτερικό Χριστιανοδημοκράτες ;

    Τα μισά χρήματα από το νέο πακέτο βοήθειας πηγαίνουν για τα δάνεια των προηγούμενων
    κυβερνήσεων και τους τόκους. Η Ελλάδα έχει υποθηκεύσει το μέλλον της, χάρη στις
    προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η μόνη περίπτωση να βγει είναι να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και όχι η Διαπλοκή και ο κομματικός στρατός της ΝΔ και του
    ΠΑΣΟΚ που θέλει θέσεις, καρέκλες, μάσα, εξυπηρετήσεις σε βάρος του 90% των Ελλήνων.

    Οι εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί Σόιμπλε, Μητσοτάκης, Πάγκαλος, Λαλιώτης, Σκάι, Μέγκα,
    Αντέννα, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή ( ακόμα και μπλογκ όπως το φίμοτρο και το κουρδιστό
    πορτοκάλι ) θέλουν να φάνε τον Τσίπρα και τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ και να επαναφέρουν
    το σάποιο πολιτικό καθεστώς των εκβιασμών, της διαπλοκής, της προστασίας στους φοροφυγάδες,
    του πελατειακού κράτους, των απολύσεων και των ημετέρων, δηλαδή του συστήματος που οδήγησε
    τη χώρα σε χρέος άνω των 400 δισ. ευρώ.

    Ο Τσίπρας πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε πλήρως, γιατί είχε μπροστά τους τους πάτρωνες της ΝΔ, τους τοκογλύφους και κερδοσκόπους της Ευρώπης, τους ανθρώπους που στήριζαν τις γερμανικές εταιρείες που έπαιρναν μίζες για διάφορες δουλειές στην Ελλάδα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν τα λεφτά των ταμείων των συνταξιούχων, τα λεφτά του Δημοσίου με Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά και δημόσια έργα, όλοι έχουν δημιουργήσει δεκάδες ακίνητα και ακριβές περιουσίες,
    τρώνε και πίνουν σε κοσμοπολίτικα νησιά και θέρετρα του εξωτερικού.

    Ο Τσίπρας αγωνίστηκε, την ώρα που θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία οι Γεωργιαδοβορίδηδες,
    ο Κυρ. Μητσοτάκης των απολύσεων, όλη η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιζητεί ρεβάνς, εκδίκηση, κατάληψη της εξουσίας. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά τις εκλογές, αν παλινορθήσει η νεοφιλελεύθερη Δεξιά ( ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ) για τον απλό λαό. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο αν αφήσουμε τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους να επιβάλλουν το καθεστώς της οικονομικής διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου πλούτου.

    Κανένας αριστερός ή κεντρώος δεν θα διαμαρτύρεται, αν επανέλθει το καθεστώς που βίωσαν
    οι Έλληνες πολίτες από το 1981 και μετά. Ο Τσίπρας προσπάθησε, αγωνίστηκε, μάτωσε για να
    μπορέσουν τα μεσαία και τα κατώτερα στρώματα να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο μέλλον. Θα αφήσουμε τον Σόιμπλε, τον γεροΜητσοτάκη, τον Πάγκαλο να παίζουν την Ελλάδα, όπως θέλουν ; Θα αφήσουμε να επανέλθουν Γεωργιάδηδες, Βορίδηδες, ΚυριακοΜητσοτάκηδες στα Υπουργεία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση