GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ετεροδημοτών"

Την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με την οποία να δίνεται η δυνατότητα της δωρεάν μετακίνησης, ή...

Την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με την οποία να δίνεται η δυνατότητα της δωρεάν μετακίνησης, ή έστω, της μετακίνησης των ετεροδημοτών εκλογέων με μεγαλύτερη έκπτωση, ζήτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, η «Λαϊκή Ενότητα».

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνει ότι, «οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στη σημερινή εποχή της μνημονιακής εξαθλίωσης του λαού, δυσκολεύουν τη μετακίνηση των ετεροδημοτών εκλογέων, ιδίως των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα που οι λαϊκές οικογένειες μόλις επέστρεψαν από τους τόπους καταγωγής τους και βρίσκονται αντιμέτωπες με τα έξοδα της σχολικής χρονιάς.

»Τα διόδια, αλλά και οι ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και οδικές μεταφορές αποτελούν δημόσιο αγαθό. Εκτελούνται από μη κρατικές εταιρείες κατά παραχώρηση, ενώ επιδοτούνται γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει πλήρεις εξουσίες, πρέπει να μεριμνήσει για τη δυνατότητα της, καταρχήν, δωρεάν μετακίνησης, ή έστω, της μετακίνησης των ετεροδημοτών εκλογέων με τη μεγαλύτερη έκπτωση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι με οδηγίες. Αυτή είναι και συνταγματικά η αποστολή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, και όχι η εφαρμογή των μνημονίων. Θεωρούμε αυτονόητη τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, της σπουδάζουσας και άνεργης νεολαίας, των κατόχων καρτών αλληλεγγύης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση