GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Η ισλαμοφοβία στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το εάν ένας μουσουλμάνος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της χώρ...

ΗΠΑ: Η ισλαμοφοβία στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το εάν ένας μουσουλμάνος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της χώρας. Τελευταία αφορμή ήταν η δήλωση του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μπεν Κάρσον, ότι είναι αντίθετος με την ανάδειξη Μουσουλμάνου προέδρου, καθώς τα θρησκευτικά πιστεύω των μουσουλμάνων είναι ασύμβατα με τις αξίες των ΗΠΑ.

"Δεν θα συνιστούσα να βάλουμε έναν μουσουλμάνο επικεφαλής αυτού του έθνους. Δεν θα συμφωνούσα καθόλου με κάτι τέτοιο", τόνισε ο Κάρσον. 

"Ένας μουσουλμάνος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος; Ασφαλώς ναι" έσπευσε να απαντήσει η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και  δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. 

"Ένας μουσουλμάνος μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ; Με μια λέξη, ναι. Τώρα, ας περάσουμε σε άλλα θέματα" έγραψε η Κλίντον στον λογαριασμό της στο Twitter. Πρόσθεσε επίσης ένα απόσπασμα από το άρθρο 4 του Συντάγματος που αναφέρει ότι δεν αποκλείεται κανένα θρήσκευμα από την άσκηση της εξουσίας. 

Φυσικά, ισλαμιστικές οργανώσεις εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους και ζήτησαν από τον Κάρσον – δεύτερο στην κούρσα διαδοχής μετά τον Ντόναλντ Τραμπ - να παραιτηθεί από την διεκδίκηση του χρίσματος των ρεπουμπλικανών.  

Το θέμα έναν ένας μουσουλμάνος θα έπρεπε να αποκλειστεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο λόγω της θρησκείας του, εξελίσσεται σε κρίσιμης σημασίας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τράμπ.  

Εκεί, ένας από τους υποστηρικτές του άρχισε να εξηγεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα πρόβλημα, "τους μουσουλμάνους" και ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και δεν είναι Αμερικανός. Ο Τράμπ – ως όφειλε- δεν τον διέκοψε και αρκετοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν την σιωπή του ώς έμμεση παρακίνηση. 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν τον σταμάτησε γιατί νόμιζε ότι μιλούσε για το ριζοσπαστικό Ισλάμ. "Οι μουσουλμάνοι είναι θαυμάσιοι άνθρωποι, έχω πολλούς φίλους, είναι υπέροχοι φίλοι. Και μάλιστα, ανησυχούν εξίσου για το ριζοσπαστικό Ισλάμ", είπε ο μεγιστάνας του real estate τηλεοπτικό δίκτυο NBC. 

Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα του φαινόταν ένας μουσουλμάνος πρόεδρος, απέφυγε να απαντήσει ευθέως: "Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να θέτουμε τώρα αυτό το ερώτημα, αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσε να συμβεί", είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση