GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεϊμαράκης: Δύσκολη μάχη που θα κριθεί ψήφο-ψήφο

«Είναι μια δύσκολη μάχη που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο-ψήφο, πάνω από την κάλπη», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγγελος Μεϊμαράκη...

Μεϊμαράκης: Δύσκολη μάχη που θα κριθεί ψήφο-ψήφο

«Είναι μια δύσκολη μάχη που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο-ψήφο, πάνω από την κάλπη», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει ότι «δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος, αφενός στα πολιτικά κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους και αφετέρου στους πολίτες να ενημερωθούν».

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι -έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι «είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Όλοι μαζί, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι τη Δευτέρα θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Επιμένει να καλεί και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει και λέει ότι η κυβέρνησή του θα έχει τη μορφή της "εθνικής Ελλάδας" με τους πιο άξιους και ικανούς, όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από την κοινωνία. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι συμβιβασμοί έχουν κάποιο όριο: «Αν εννοείτε συμβιβασμό να υιοθετήσω την άποψη ότι το Αιγαίο δεν έχει θαλάσσια σύνορα ή ότι η αριστεία στην Παιδεία είναι κακό πράγμα, σας λέω ότι δεν υπάρχει βάση για συζήτηση».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέει ότι «έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής της κοινωνίας και της οικονομίας», υποστηρίζει ότι «η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα», ωστόσο βάζει και την ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος σημειώνοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της εκρηκτικής αύξησης των προσφυγικών ροών, οργανωμένα, με σχέδιο και ανθρωπιά. Διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, αξιοποιώντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Μεϊμαράκη:


Συμφωνείτε ότι αυτές οι εκλογές «είναι βουβές»;

Απ. Πιστεύω ότι δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος, αφενός στα πολιτικά κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους, αφετέρου στους πολίτες να ενημερωθούν. Δυστυχώς, με ευθύνη του κ. Τσίπρα, η χώρα οδηγήθηκε σε μια εκλογική αναμέτρηση-εξπρές. Είναι μια προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα, την οποία επέλεξε για δύο λόγους: o πρώτος, ότι έχασε την εμπιστοσύνη των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλο τμήμα της οποίας καταψήφισε το τρίτο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή. Ο δεύτερος, ότι δεν ήθελε και δεν μπορούσε να το υλοποιήσει. Επέλεξε να δραπετεύσει από τις ευθύνες του. Να προσφύγει άρον- άρον σε εκλογές, προκειμένου να ξεγελάσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες και να υφαρπάξει την ψήφο τους, πριν φανούν οι συνέπειες της κακής συμφωνίας που έφερε. 

Ευνοεί αυτό το δικό σας κόμμα ή τον ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι οι δυσαρεστημένοι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι δεν εκφράζονται, αλλά μπορεί την τελευταία στιγμή έστω και «αγανακτώντας» να ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα;

Απ. Εμείς θέλουμε να αναδειχθούν οι αλήθειες. Δεν είμαστε κόμμα που επενδύει στην οργή και την απογοήτευση του κόσμου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε η κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε τα ποσοστά που σημείωσε, αλλά θα βρισκόταν στα χαμηλά του πρόσφατου παρελθόντος του. Εμείς λέμε στους πολίτες την αλήθεια. Δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Στόχος μας είναι να πάμε την Ελλάδα μπροστά με ειλικρίνεια, σταθερότητα, σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν θετικά και θα κερδίσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Πού νομίζετε ότι θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση;

Απ. Είναι μια δύσκολη μάχη που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο – ψήφο, πάνω από την κάλπη, προβάλλοντας τα θετικά μας μηνύματα και αναδεικνύοντας το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών. Με εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στις θέσεις μας, πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας δώσουν τη νίκη.

Καλείτε τους ψηφοφόρους να κρίνουν την ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2015 και μετά, τη διάσταση υποσχέσεων και έργων. Ωστόσο και το δικό σας κόμμα -όχι εσείς προσωπικά- μπορεί να κατηγορηθεί επίσης για ψεύτικες υποσχέσεις και στο πρόσφατο παρελθόν και στο απώτερο.

Απ. Εμείς καλούμε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία όχι μόνο για να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε και δεν τήρησε. Τους ζητάμε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις σαν αυτές των προηγούμενων μηνών. Για να μην αυξηθεί περισσότερο η ανεργία. Για να προχωρήσουν οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία μας, προκειμένου να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Για να φέρουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα. Για να πάρει ξανά μπροστά το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί έργα σε όλη την Ελλάδα. Για να αξιοποιήσουμε το πακέτο Γιούνκερ. Για να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Ασφαλώς και κάναμε λάθη. Τα αναγνωρίζουμε. Μάθαμε όμως από αυτά. Σας υπενθυμίζω πως ήταν η κατάσταση πριν από 7 μήνες . Η οικονομία είχε ξεκινήσει να αναπτύσσεται, πετύχαμε δημοσιονομικά πλεονάσματα, υπήρχε ενδιαφέρον για επενδύσεις, μειώνονταν σταδιακά μια σειρά από φόροι. Οι τράπεζες ήταν ανοικτές και δεν υπήρχαν capital controls, που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία. Αυτά, λοιπόν, ζητούμε να συγκρίνουν οι πολίτες και να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

Αμφισβητείτε την “σκληρή” διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, έστω και αν έγινε σε "λάθος" κατεύθυνση;

Απ. Κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμά της. Ο κ. Τσίπρας επαίρεται ότι διαπραγματεύτηκε επί 17 ώρες. Και τι μας έφερε; Ένα τρίτο μνημόνιο που ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι επαχθέστερο από τα προηγούμενα. Τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή που αναγκάζει μια οικονομία να λειτουργεί με κλειστές τράπεζες και capital controls;

Λέτε ότι αν δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ο κ. Τσίπρας τώρα δεν θα είχαμε μνημόνιο. Ωστόσο δεν έχετε εξηγήσει τί εμπόδισε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να κλείσουν την πέμπτη αξιολόγηση από τον Σεπτέμβριο του 2014;

Απ. Πιστεύει κανείς ότι ακόμη και αν είχε ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας δεν θα οδηγούσε σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή τη χώρα σε εκλογές; Υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσει σε κοινής αποδοχής Πρόεδρο Δημοκρατίας; Στόχος του ήταν η κατάληψη της εξουσίας. Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού και η υφαρπαγή της ψήφου του, μέσω του κάλπικου, όπως αποδείχθηκε, προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Καθώς και εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχετε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσετε το 3ο μνημόνιο, συμφωνείτε ότι το εκλογικό σώμα καλείται να επιλέξει εκείνον που θα το εφαρμόσει καλύτερα;

Απ. Το εκλογικό σώμα καλείται να επιλέξει ποιος μπορεί να φέρει στη χώρα επενδύσεις και νέες δουλειές. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να φέρει επενδύσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αυτούς που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να δώσουν ξανά δύναμη κι αξιοπρέπεια στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον παραγωγό. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί. Μη ξεχνά κανείς ότι το μνημόνιο που έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου προβλέπει τη σκληρή φορολόγησή τους. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν εκείνους που επιδιώκουν τη συναίνεση και τη συνεργασία και όχι το διχασμό των Ελλήνων, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας. Εκείνους που θα διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα και την παραμονή της Πατρίδας μας στο ευρώ. Αυτούς που θέλουν και μπορούν να προωθήσουν τις αλλαγές που –όλοι συμφωνούμε ότι– χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, στην Παιδεία, την Υγεία, την Επιχειρηματικότητα, τη λειτουργία του Κράτους. Επιλέγει την Παράταξη που θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο ανάταξης της κοινωνίας που θα φέρει αποτελέσματα, ώστε πάνω στα αποτελέσματα αυτά, να στηρίξουμε την αλλαγή σε όρους της συμφωνίας που μας «πληγώνουν».

Νομίζετε ότι η απόλυτη εφαρμογή του μνημονίου θα οδηγήσει στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία και στην έξοδο από την κρίση;

Απ. Η πολιτική σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια, η συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου ανάταξης της οικονομίας που θα συμφωνήσουμε, θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Θα επιφέρει περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων των πολιτών;

Απ. Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι. Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Όλοι μαζί, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, με σταθερή κυβέρνηση και σχέδιο θα μπορέσουμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

Έχετε μετρήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου όταν ο κόσμος θα καταλάβει ή μάλλον θα νιώσει τι υπογράφηκε και ψηφίστηκε;

Απ. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι τώρα. Μετά τα όσα συνέβησαν στον τόπο μας το τελευταίο καταστροφικό επτάμηνο, γνωρίζουν τις δυσκολίες. Είμαστε μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και εμείς είμαστε πανέτοιμοι από τη Δευτέρα να δουλέψουμε σκληρά για να επαναφέρουμε τη χώρα στην πολιτική σταθερότητα και την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική διακυβέρνηση που εγγυάται σταθερότητα και ένα νέο μοντέλο που θα φέρνει επενδύσεις και θέσεις δουλειάς.

Γιατί να ψηφίσει εσάς ο κόσμος; Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 συμμετείχατε σε κυβερνήσεις με το ΠΑΣΟΚ. Άλλες χώρες -Πορτογαλία, Ιρλανδία- στον ίδιο χρόνο είχαν βγει από την κρίση.

Απ. Θυμίζω ότι από τη 1η Μαρτίου του 2015 θα είχε τελειώσει η εποχή των Μνημονίων για την Ελλάδα. Η χώρα είχε πλεονάσματα, η οικονομία αναπτύσσονταν, η ανεργία κινούνταν χαμηλότερα. Δυστυχώς, όμως, τα επικίνδυνα πειράματα του τελευταίου 7μήνου έσυραν τη χώρα μας στα πιο βαθιά νερά της κρίσης και μας κόστισαν πάρα πολλά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν ζητάτε συγκυβέρνηση ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχετε αποφασίσει ότι θα κάνετε συμβιβασμούς σε θέματα πέραν την οικονομίας όπως πχ η Παιδεία, η δημόσια τάξη, το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική;

Απ. Αν εννοείτε συμβιβασμό να υιοθετήσω την άποψη ότι το Αιγαίο δεν έχει θαλάσσια σύνορα ή ότι η αριστεία στην Παιδεία είναι κακό πράγμα, σας λέω ότι δεν υπάρχει βάση για συζήτηση. Αυτό που προέχει είναι μια συμφωνία στην υλοποίηση ενός προγράμματος που θα προωθεί μια σειρά από απαραίτητες αλλαγές για τη χώρα και θα διασφαλίζει την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Για παράδειγμα ποια αντίληψη θα επικρατήσει για τις Σκουριές; Η δική σας ή του ΣΥΡΙΖΑ; Τι συμβιβασμός θα προκύψει σε αυτό το θέμα;

Απ. Πιστεύω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να διώχνουμε επενδύσεις και να χάνουμε πάνω από 2.000 θέσεις απασχόλησης. Η επένδυση στις Σκουριές έχει και τη θετική άποψη του ΣτΕ.

Με ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα κάνατε μία κυβέρνηση συνεργασίας δίχως προβλήματα σε βάθος τριετίας; Ποιο κόμμα, πολιτικά και προγραμματικά, είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία;

Απ. Στόχος μας είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, με απαράβατη προϋπόθεση να υιοθετούν την ανάγκη προώθησης των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα μας, καθώς και την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Εάν κερδίσετε τις εκλογές θα είσαστε εσείς ο επόμενος Πρωθυπουργός;

Απ. Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας, θα λάβω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Με βάση αυτή την εντολή, θα προσπαθήσω να καταλήξω σε μια προγραμματική συμφωνία με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου προκειμένου να σχηματίσω μια Κυβέρνηση Συνεργασίας μακράς πνοής.

Εάν χάσετε, αλλά το αποτέλεσμα οδηγήσει σε μεγάλο συνασπισμό, δέχεστε τελικά τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό ή νομίζετε ότι θα πρέπει να υποχωρήσει και να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Απ. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα. Τη Δευτέρα θα λάβω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα έχει ως βασική προτεραιότητα να καταλήξουμε στο περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ποιο θα είναι το ιδανικό κυβερνητικό σχήμα την επομένη των εκλογών κατά την άποψή σας;

Απ. Μια κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Ελλάδος, στην οποία θα συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι και οι άξιοι όχι μόνον από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας, δεν περισσεύει κανείς.

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ανατρέπει μονομερώς τη συνθήκη Σέγκεν. Πώς το σχολιάζετε;

Απ. Είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας αντιμετώπισης με ολοκληρωμένο σχέδιο από την Ευρώπη, και όχι μόνον από τη Γερμανία, του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα κράτη μεμονωμένα, αλλά συνολικά.

Μήπως ήρθε η ώρα και η Ελλάδα αντί για “πολιτική ανοικτών συνόρων”, να ακολουθήσει μία πολιτική ανάσχεσης;

Απ. Η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα. Από την άλλη όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της εκρηκτικής αύξησης των προσφυγικών ροών, οργανωμένα, με σχέδιο και ανθρωπιά. Διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, αξιοποιώντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας.

Πόσους πρόσφυγες και μετανάστες χωρά η Ελλάδα;

Απ. Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής τόσο για την κοινωνία μας, όσο και για την οικονομία μας.

Η αρχιτεκτονική της Ευρώπης αλλάζει. Οι συζητήσεις μεταξύ Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας είναι σε εξέλιξη. Οι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα, θα έχουν υποβαθμισμένη θέση, με περιορισμένα δικαιώματα, όχι μόνο ουσιαστικά αλλά και τυπικά. Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Απ. Στην Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί, όλα τα κράτη – μέλη έχουν ισότιμο ρόλο και λόγο στις αποφάσεις που αφορούν το κοινό μας μέλλον. Διαφωνούμε με τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης πολλών ταχυτήτων. Όσο λοιπόν πιο γρήγορα αποκαταστήσουμε, τόσο την αξιοπιστία της χώρας μας, όσο και τις διεθνείς μας συμμαχίες που κλονίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο πιο γρήγορα θα αναβαθμίσουμε τη θέση μας στις διεργασίες που γίνονται για τη νέα ευρωπαϊκό αρχιτεκτονική.

Οι αντίπαλοί σας, σας κατηγορούν ότι έχετε “κρύψει” κάποια στελέχη σας που προκαλούν την κοινή γνώμη, ωστόσο, λένε, η ΝΔ δεν έχει αλλάξει και ότι αν κερδίσετε θα επανέλθετε με ρεβανσιστική διάθεση. Τι απαντάτε; 

Απ. Η Νέα Δημοκρατία δεν κρύβει ούτε τις θέσεις της, ούτε τα στελέχη της. Μιλά με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Δεν λέμε ψέματα στους πολίτες. Αυτός που κρύβεται από την αλήθεια και τα προβλήματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό προσέφυγε σε ένα άχρηστο δημοψήφισμα που δίχασε τον ελληνικό λαό. Και τώρα, προσφεύγει στις εκλογές, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος από την εφαρμογή των μέτρων που έχουν σφραγίδα Τσίπρα.

Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ; Αν ναι, τότε ποιο κόμμα έχει το ρόλο της Αριστεράς; Το ΚΚΕ ή  η Λαϊκή Ενότητα;

Απ. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα λαϊκίστικο, χωρίς ιδεολογική συνοχή. Αποτελεί ένα συνεταιρισμό συνιστωσών που εκμεταλλεύθηκε τα τελευταία χρόνια τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των πολιτών από τις συνέπειες της κρίσης, γι αυτό και αύξησε τα ποσοστά του. Όταν όμως η κρίση θα περάσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητά τους χαμένους ψηφοφόρους του.

Αν κερδίσετε, θα πιάσετε το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Απ. Θα πιάσω το νήμα από τη θέση που σήμερα βρισκόμαστε, η οποία δυστυχώς είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήμασταν στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν είσαστε εκλεγμένος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν κάνατε μετά την παραίτηση Σαμαρά εσωτερικές εκλογές; Μέσα σε μία εβδομάδα διοργανώθηκε δημοψήφισμα, γιατί δεν μπορούσε να οργανωθεί εσωκομματική εκλογή; (Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτες λύσεις).

Απ. Η κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τίμησε, εγκρίνοντας ομόφωνα την ανάδειξή μου σε αρχηγό του κόμματος. Δίνουμε όλο το βάρος μας στο να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για να βγει η χώρα για την κρίση. Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, αυτή είναι η προτεραιότητά μας.

Εάν το κόμμα σας μείνει εκτός κυβέρνησης την επομένη των εκλογών θα παραιτηθείτε από την ηγεσία; Θα δρομολογήσετε εσωτερική εκλογή;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση