GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις καταγράφει το χρηματιστήριο, με μοχλό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, εν μέσω αντίδρασης στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η ...

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις καταγράφει το χρηματιστήριο, με μοχλό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, εν μέσω αντίδρασης στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η αγορά της Κίνας έχει διήμερη αργία.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:00 διαμορφώνεται στις 640 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,2%.
Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 6 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,70%.
Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνταν ανοδικά την Πέμπτη, ακολουθώντας τον δρόμο της Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που θα ανακοινωθούν αργότερα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 κατέγραφε κέρδη 1,16% ενώ ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX 30 σημείωνε κέρδη της τάξης του 1,44% και ο γαλλικός CAC 40 ήταν πάνω 1,17%.
Στο Λονδίνο, ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE 100 ήταν πάνω 1,47%.
Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας στη Κίνα και ίσως δεσμευθεί να ενισχύσει τις αγορές κρατικών ομολόγων αν οι συνθήκες χειροτερεύσουν.
Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα αφήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια παρέμβασης.
Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας για τυχόν ενδείξεις σχετικά με την αύξηση ή μη των επιτοκίων από την Fed αυτό τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση