GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσεχία - Σλοβακία: Έχουν λύση για τους πρόσφυγες

Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Σλοβακία θα εξετάσουν τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού διαδρόμου για τους μετανάστες που ταξιδεύουν από...

Τσεχία - Σλοβακία: Έχουν λύση για τους πρόσφυγες

Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Σλοβακία θα εξετάσουν τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού διαδρόμου για τους μετανάστες που ταξιδεύουν από την Ουγγαρία στη Γερμανία, αν η Βουδαπέστη και το Βερολίνο συμφωνήσουν πώς θα χειριστούν την εισροή των μεταναστών, δήλωσαν σήμερα ο Τσέχος και ο Σλοβάκος υπουργοί Εσωτερικών.

"Αν υπάρξει κάποια δημόσια δέσμευση από τη Γερμανία ότι θα αποδεχθεί και δεν θα επιστρέψει τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε έναν διάδρομο αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ουγγαρία και στη Γερμανία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Τσόβανετς μετά τη συνάντησή του στην Πράγα με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ρόμπερτ Κάλινακ.

Οι δύο κεντροευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται πάνω στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα που συνδέει τη Γερμανία με την Ουγγαρία, απ' όπου χιλιάδες μετανάστες –πολλοί από τους οποίους είναι πρόσφυγες από τη Συρία– ελπίζουν ότι θα μεταβούν σε πιο πλούσιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση