GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χτίζει παντού τείχη η Ουγγαρία για να κρατήσει έξω τους πρόσφυγες

Φράκτη και στα σύνορα με την Κροατία χτίζει η Ουγγαρία. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του φράκτη για ν...

Χτίζει παντού τείχη η Ουγγαρία για να κρατήσει έξω τους πρόσφυγες

Φράκτη και στα σύνορα με την Κροατία χτίζει η Ουγγαρία. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του φράκτη για να εμποδίσει τα κύματα των προσφύγων που μπαίνουν κατά χιλιάδες και συχνά εγκλωβίζονται στο κροατικό έδαφος.

Η Βουδαπέστη έχει υψώσει συρμάτινο φράκτη κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας τους χιλιάδες των προσφύγων που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

Επιπλέον η περιοχή των συνόρων με την Κροατία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση κρίση και εκτάκτου ανάγκης. "Τι κάνει η Κροατία; Αντί να παρέχει την πρέπουσα φροντίδα στους μετανάστες και να τους καταγράφει, τους προωθεί προς την Ουγγαρία και τη Σλοβενία", είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο. Ο Σιγιάρτο υποστήριξε ότι το σύστημα που εφαρμόζει το Ζάγκρεμπ για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατέρρευσε μέσα σε μία ημέρα.

Το υπουργείο έχει καλέσει τον πρεσβευτή της Κροατίας στη Βουδαπέστη για να του ζητήσει εξηγήσεις, πρόσθεσε.

Ο Σιγιάρτο κατηγόρησε ακόμη την Κροατία ότι απέδειξε πως δεν ήταν έτοιμη να ενταχθεί στη ζώνη ελεύθερης διακίνησης του Σένγκεν για πολλά χρόνια ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση