GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιο νομό δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα ψηφοδέλτια της «Ενωσης Κεντρώων»...

Και νέα εμπλοκή, που διευθετήθηκε πάντως την τελευταία στιγμή, ανέκυψε προχθές με τα ψηφοδέλτια της Ενωσης Κεντρώων στα Δωδεκάνησα. Θυμ...

Και νέα εμπλοκή, που διευθετήθηκε πάντως την τελευταία στιγμή, ανέκυψε προχθές με τα ψηφοδέλτια της Ενωσης Κεντρώων στα Δωδεκάνησα. Θυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο Ρόδου είχε ανακηρύξει με απόφαση του (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) 8 υποψήφιους με το συγκεκριμένο κόμμα, που είχαν υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά αρμοδίως. Το εκλογικό μέτρο προβλέπει όμως ως ανώτατο όριο 7 υποψήφιους ανά συνδυασμό στα Δωδεκάνησα και μετά την τελική ανακήρυξη του Αρείου Πάγου ανακηρύχθηκε ως ανεξάρτητος μεμονωμένος υποψήφιος ο κ. Ιωάννης Μπέρτος του Ανδρέα, ο οποίος είχε δηλώσει υποψηφιότητα με την “Ενωση Κεντρώων”. Την 16η Σεπτεμβρίου 2015 το Γραφείο Εκλογών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διαπίστωσε ότι τα ψηφοδέλτια που απέστειλε το κόμμα ήταν λανθασμένα.
Πιο συγκεκριμένα η σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια είχε ως εξής:

ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΛΟΥΛΑ του Κωνσταντίνου
ΑΑΡΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Δημητρίου
ΚΑΒΑΔΕΛΛΑ ΕΛΛΗ του Ελευθερίου
ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Ιωάννη
ΔΙΑΚΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ του Βασιλείου
ΜΑΚΡΗ ΜΑΠΑΝΤΑ του Μπσαρά – Ευαγγέλου
ΨΕΜΜΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρυσοστόμου

Σύμφωνα όμως με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος ο Άρειος Πάγος ανακήρυξε το συνδυασμό με διαφορετική σειρά στη λίστα και συγκεκριμένα ως εξής:
ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΛΟΥΛΑ του Κωνσταντίνου
ΑΑΡΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Δημητρίου
ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Ιωάννη
ΔΙΑΚΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ του Βασιλείου
ΚΑΒΑΔΕΛΛΑ ΕΛΛΗ του Ελευθερίου
ΜΑΚΡΗ ΜΑΠΑΝΤΑ του Μπσαρά – Ευαγγέλου
ΨΕΜΜΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρυσοστόμου

Μετά τη διαπίστωση της ανωτέρω λανθασμένης αναγραφής της σειράς των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια ζητήθηκε από το κόμμα να στείλει νέα διορθωμένα απευθείας στους Δήμους της Δωδεκανήσου καθώς και στις άλλες εκλογικές Περιφέρειες στις οποίες έχουν συσταθεί Τμήματα Ετεροδημοτών Δωδεκανήσου, λόγω της πολυνησιωτικότητας και της μη τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της έδρας με τα απομακρυσμένα νησιά του νομού.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

1 σχόλιο

  1. Άνθρωπος τίμιος και καθαρός. Αντί να ψηφίζουν τα κόμματα της διαπλοκής, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι, θα μπορούσαν να τον ψηφίσουν οι σωστοί ψηφοφόροι που δεν έχουν κανένα κομματικό όφελος από τους ανθρώπους που μέσα σε 40 χρόνια φόρτωσαν την Ελλάδα με 400 δισ. ευρώ χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση