GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θλίψη στα κόμματα της Αριστεράς για τον θάνατο του Πιέτρο Ινγκράο

Σε ηλικία εκατό ετών πέθανε σήμερα στην Ρώμη το ιστορικό στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέτρο Ιγκράο. Από τους πρωταγω...

Θλίψη στα κόμματα της Αριστεράς για τον θάνατο του Πιέτρο Ινγκράο

Σε ηλικία εκατό ετών πέθανε σήμερα στην Ρώμη το ιστορικό στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέτρο Ιγκράο.

Από τους πρωταγωνιστές της αντίστασης κατά του ναζιφασισμού (ακούραστη η βοήθειά του προς τους Έλληνες αντιστασιακούς οι οποίοι είχαν επιλέξει την Ιταλία για να πολεμήσουν την Χούντα των συνταγματαρχών), εξελέγη επί δέκα συνεχείς νομοθετικές περιόδους βουλευτής του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματός, ενώ κατά την δεκαετία του εβδομήντα διετέλεσε πρόεδρος της ιταλικής βουλής.

Μετά την στροφή και την μετονομασία του ΙΚΚ σε Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς, ο Πιέτρο Ινγκράο προσχώρησε στην Κομμουνιστική Επανίδρυση του Φάουστο Μπερτινόττι. Αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην συγγραφή αυτοβιογραφίας και στην ιστορική έρευνα.

Συλλυπητήρια Τσίπρα 

"Ο Πιέτρο Ινγκράο υπήρξε μία εμβληματική μορφή του αριστερού ευρωκομμουνισμού και της ριζοσπαστικής ευρωπαϊκής αριστεράς, ένας ηγέτης σταθερός στις αξίες του, ανοιχτός στην σκέψη του και βαθύτατα ανθρώπινο" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "σε εποχές αναδίπλωσης αποτέλεσε ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους αριστερούς ανθρώπους και θα συνεχίσει να φωτίζει την σκέψη και την καρδιά μας στους αγώνες του μέλλοντος".

"Ας κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του. Στην οικογένεια του και τους συντρόφους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια" καταλήγει στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση