GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαπέν: Η δήλωση εξωχώριων λογαριασμών θα καλύψει τις φοροελαφρύνσεις

Έσοδα τουλάχιστον 2,6 δισ. ευρώ από τη δήλωση εξωχώριων λογαριασμών τον επόμενο χρόνο, αναμένουν οι γαλλικές φορολογικές αρχές, δήλωσε ο υ...

Σαπέν: Η δήλωση εξωχώριων λογαριασμών θα καλύψει τις φοροελαφρύνσεις
Έσοδα τουλάχιστον 2,6 δισ. ευρώ από τη δήλωση εξωχώριων λογαριασμών τον επόμενο χρόνο, αναμένουν οι γαλλικές φορολογικές αρχές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.  Πρόσθεσε, οτι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν φοροελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα,
Η υπηρεσία που έγινε πρόσφατα διαθέσιμη και που επιτρέπει στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν μη καταβληθέντες φόρους για περιουσιακά στοιχεία που έχουν στο εξωτερικό προσέλκυσε περισσότερες αιτήσεις και μεγαλύτερα ποσά απ’ ό,τι αναμενόταν, ανέφερε ο Σαπέν στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος χθες υποσχέθηκε μειώσεις φόρων τουλάχιστον 2 δισεκ. ευρώ για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, τώρα αναμένει «τουλάχιστον άλλα τόσα» από φορολογικά έσοδα για το 2016 από επαναπατρισθέντα κεφάλαια όπως τα 2,6 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για φέτος, είπε. «Εάν μπορούμε να καλύψουμε ένα μέρος των περικοπών φόρων για τους λιγότερο πλούσιους με φόρους που καταβάλλονται από αυτούς που έχουν κρύψει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αυτό το θεωρώ μάλλον δίκαιο και αποτελεσματικό».
Αν και υπάρχει έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τον εταιρικό φόρο, αυτό οφείλεται στο ότι οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν περισσότερο από το αναμενόμενο το σχέδιο πίστωσης φόρου που έχει ως στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους.
Η κυβέρνηση έχει αντλήσει από την εταιρική φορολογία έσοδα ύψους 8,7 δισεκ. ευρώ από τις αρχές του έτους έως το τέλος Ιουλίου, μειωμένη κατά 37% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Σαπέν είπε επίσης ότι η κυβέρνηση διατηρεί το στόχο για πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 4 δισ. ευρώ φέτος παρά την πρόσφατη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές, μολονότι θα λάβει υπόψη τις συνθήκες της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση