GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα τελευταία νέα από το ντιμπέιτ: Όλοι οι κανόνες της... αρένας

Την ώρα που έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων έχουν...

Τα τελευταία νέα από το Ντιμπέιτ: Όλοι οι κανόνες της... αρένας
Την ώρα που έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά για να προετοιμάσουν καλύτερα τους μετέχοντες, καθώς έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η ευμετάβλητη ψήφος των αναποφάσιστων, στην οποία στοχεύουν τα πολιτικά κόμματα, θα κρίνει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα των εκλογών.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στη φετινή τηλεμαχία εμπειρία debate διαθέτει μόνο ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας που είχε ξαναπεράσει από τη διαδικασία στις εκλογές του 2009 που διεξήχθη το τελευταίο debate στην Ελλάδα, με τους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.
Το πολυαναμενόμενο debate το οποίο θα μεταδοθεί διακαναλικά από επτά τηλεοπτικούς σταθμούς θα διαρκέσει τρεις ώρες... non stop, καθώς δεν θα υπάρξουν διακοπές ούτε για διαφημίσεις.
Οι δημοσιογράφοι που θα απευθύνουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς υπό το συντονισμό του Πάνου Χαρίτου θα είναι οι Όλγα Τρέμη από το MEGA, η Σία Κοσιώνη από το ΣΚΑΙ, η Μάρα Ζαχαρέα από το STAR, ο Αντώνης Σρόιτερ από τον ALPHA, η Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1 και τέλος ο Μάκης Γιομπαζολιάς από το Ε. Οι δημοσιογράφοι είχαν την Τρίτη τρίωρη συνάντηση για τους κανόνες που έχουν οριστεί από τη διακομματική επιτροπή για το debate.
Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην αίθουσα που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και αποχώρησαν από το Ραδιομέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».
Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.
Η έναρξη του debate έχει οριστεί στις 21:00 ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.
Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν τα όσα ελέχθησαν στο debate.
Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ όσοι εργαζόμενοι έχουν σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή της τηλεμαχίας θα είναι εξοπλισμένοι με ειδική διαπίστευση, ώστε ακόμα και εργαζόμενοι της ΕΡΤ που δεν μετέχουν στην παραγωγή να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο στούντιο και το control room.

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους:Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.
Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15'' και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.
Σειρά δημοσιογράφων - καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.
Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση