GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεοπτική σειρά γίνεται η αυτοβιογραφία της Πάτι Σμιθ

Ένα μποέμικο ντοκουμέντο με σκηνικό τη Νέα Υόρκη του '70, την εποχή του Chelsea Hotel και μια από καρδιάς αφήγηση της ζωής της, έχ...

Τηλεοπτική σειρά γίνεται η αυτοβιογραφία της Πάτι Σμιθ
Ένα μποέμικο ντοκουμέντο με σκηνικό τη Νέα Υόρκη του '70, την εποχή του Chelsea Hotel και μια από καρδιάς αφήγηση της ζωής της, έχουν χαρακτηριστεί τα απομνημονεύματα της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, μουσικού και ποιήτριας Patti Smith (Πάτι Σμιθ). Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Just Kids» και από το 2010 που κυκλοφόρησε κατάφερε να γίνει η πεμπτουσία της ιστορίας της Νέας Υόρκης. Έγινε καλτ. Η αυτοβιογραφία της «νονάς του πανκ» περιστρέφεται γύρω από εκείνα τα χρόνια, όταν όλοι ήταν απλώς παιδιά, μετρούσαν τα σεντς στην τσέπη και μοιράζονταν ανάμεσα σε έρωτες, χωρισμούς και μεγαλύτερες απώλειες. Διανθισμένο με ονόματα όπως αυτά των Jimi Hendrix και Andy Warhol, το «Just Kids» τα έχει όλα.
Όλα εκείνα τα συστατικά που θα προσέλκυαν ένα τηλεοπτικό δίκτυο, όπως το αμερικάνικο ShowTime, που αγόρασε πρόσφατα τα δικαιώματα της ευπώλητης αυτοβιογραφία, για να την διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά. Το σενάριο θα γράψουν η Smith και ο John Logan, θεατρικός συγγραφέας και παραγωγός του «Penny Dreadful».
«Ένας περιορισμένος αριθμός επεισοδίων στο ShowTime θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε πιο βαθιά τους χαρακτήρες, να αφηγηθούμε ιστορίες που δεν περιλαμβάνονται στο βιβλίο, δίνοντας μας την ελευθερία της ανορθόδοξης παρουσίασης», λέει η Patti Smith.
Οι αναφορές της Smith εισήγαγαν τη γαλλική ποίηση του 19ου αιώνα στους Αμερικανούς έφηβους, ενώ η τολμηρή γλώσσα της αψήφησε την εποχή της ντίσκο. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι το τραγούδι «Because the Night», που έγραψε με τον Μπρους Σπρίγκστιν (www.youtube.com/watch?v=be8YuyneES4).
Όσο για το «Just Kids», ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμα, τα παιδιά, άλλωστε, μεγαλώνουν.
Στις 6 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η τραγουδίστρια, ακολουθεί η συνέχεια του, υπό τον τίτλο «M Train».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση