GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κόκκινες γραμμές των Βρυξελλών που καθορίζουν τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Το «πάντρεμα» των προεκλογικών συνθημάτων με τη σκληρή πραγματικότητα που επιβάλλει το νέο πρόγραμμα και η δέσμευση της εφαρμογής του από ...

Οι κόκκινες γραμμές των Βρυξελλών που καθορίζουν τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Το «πάντρεμα» των προεκλογικών συνθημάτων με τη σκληρή πραγματικότητα που επιβάλλει το νέο πρόγραμμα και η δέσμευση της εφαρμογής του από την «επόμενη μέρα» της κάλπης επιχειρούν να πετύχουν οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη μάχη.
Οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης έχουν λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών, προσαρμόζουν σχετικά τη ρητορική τους αποφεύγοντας την παροχολογία, χωρίς πάντως να δέχονται την υποβάθμιση του πολιτικού τους στόχου με τις προεκλογικές παρεμβάσεις τους στο εσωτερικό σκηνικό.
Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πουν στις μέρες που απομένουν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα αλλάξουν το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ότι θα «πειράξουν» τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, ότι θα τροποποιήσουν τον χάρτη του ΦΠΑ, ότι θα επαναφέρουν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος χωρίς ισοδύναμα ή ότι θα «αδιαφορήσουν» για την εισφορά αλληλεγγύης και την κατάργηση φορολογικών ρυθμίσεων για τους αγρότες.

Δείτε τις 7 «κόκκινες γραμμές» των Βρυξελλών, σύμφωνα με τις οποίες Τσίπρας και Μεϊμαράκης προσαρμόζουν  τη ρητορική τους:
1.ΕΝΦΙΑ:
Χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι για την πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων θα αποσταλούν μετά τις εκλογές τα ηλεκτρονικά «ραβασάκια».
2. Ιδιωτικοποιήσεις:
Δημιουργία νέου Ταμείου και επιτάχυνση της υλοποίησης και άμεση έγκριση του προγράμματος που ήδη έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.
3. 100 δόσεις και ρυθμίσεις:
Αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων στα επιτόκια και εξαίρεση των κακοπληρωτών από τη ρύθμιση.
4. ΦΠΑ:
Ο ΦΠΑ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ανά κατηγορία μέχρι να βελτιωθεί σημαντικά η εισπραξιμότητα.
5. Επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, εκτός εάν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 350 εκατ. ευρώ.
6. Η ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών και των συνταξιούχων.
7. Αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη και κατάργηση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και απαλλαγών που ισχύουν για τους αγρότες με σταδιακή εξομοίωση με τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι το τέλος του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση