GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενώπιον της δικαιοσύνης για "πολιτική ανυπακοή" ο Καταλανός πρόεδρος

Ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης με σκοπό την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για "πολιτική ανυπακοή", κλήθηκε σήμερα ο α...

Ενώπιον της δικαιοσύνης για
Ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης με σκοπό την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για "πολιτική ανυπακοή", κλήθηκε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Καταλονίας και μεγάλος νικητής των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών, Αρτουρ Μας.
Οι κατηγορίες αφορούν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που είχε διοργανώσει τον Νοέμβριο του 2014, παρόλο που ο ισπανικός νόμος και το Σύνταγμα της χώρας, δεν επιτρέπει παρόμοιες ενέργειες. Η Μαδρίτη είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα, είχε προειδοποιήσει για συνέπειες, στην περίπτωση της παράνομης διεξαγωγής του.
Δύο ημέρες μετά τις περιφερειακές εκλογές, στις οποίες οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας εξασφάλισαν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο τοπικό κοινοβούλιο, το Ανώτερο Δικαστήριο της Καταλονίας προχώρησε στην κλήτευση του Μας.
Ο Καταλανός πρόεδρος εκλήθη να παρουσιαστεί στις 15 Οκτωβρίου με σκοπό την απαγγελία κατηγοριών, το οποίο γίνεται σχεδόν αυτομάτως σε αυτήν την περίπτωση στην Ισπανία.
Η έρευνα σε βάρος του για τη διοργάνωση του άτυπου αυτού δημοψηφίσματος της 9ης Νοεμβρίου του 2014 είχε αρχίσει το Δεκέμβριο του 2014.
Στόχος της έρευνας, η οποία επίσης διεξάγεται σε βάρος άλλων δύο υπευθύνων της καταλανικής κυβέρνησης, είναι να διαπιστωθεί αν ο Μας είναι ένοχος για "πολιτική ανυπακοή", για "κατάχρηση" δημοσίων κεφαλαίων και για κατάχρηση αξιώματος με τη διοργάνωση της ψηφοφορίας αυτής.
Στο δημοψήφισμα του περσινού Νοεμβρίου, περίπου 2.3 Καταλανοί είχαν προσέλθει στις κάλπες, η πλειοψηφία των οποίων ζήτησε την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση