GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γαλάζια" ραντεβού για την επόμενη μέρα

Τετ α τετ στο σπίτι του στην Κηφισιά είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Μάκη Βορίδη το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, α...

Γαλάζια ραντεβού για την επόμενη μέρα
Τετ α τετ στο σπίτι του στην Κηφισιά είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Μάκη Βορίδη το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, από την πλευρά του Μάκη Βορίδη η συνάντηση δεν επιβεβαιώνεται.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο πρώην υπουργός συζήτησε και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε στην άποψη ότι δεν θα έπρεπε τη δεδομένη χρονική στιγμή η παράταξη να οδηγηθεί σε εσωκομματικές εκλογές καθώς εκείνο που προέχει είναι η κοινοβουλευτική μάχη που θα πρέπει να δώσει η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι διαρροές ανέβαλαν  το ραντεβού Καραμανλή-Μεϊμαράκη
Η διαρροή στα ΜΜΕ ότι θα συναντηθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Κώστα Καραμανλή ανέβαλε τελικά το ραντεβού στην πλατειά Μαβίλη καθώς και οι δύο επιθυμούν να συναντηθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει την ενόχληση του για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού, καθώς υποστηρίζει ότι την δεδομένη χρονική στιγμή θα έπρεπε το κόμμα να σταθεί συντεταγμένα απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην βουλή.
Οι πιέσεις που ασκούνται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία είναι ασφυκτικές, μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν να συγκεντρώνουν και υπογραφές στήριξης με στόχο να μεταπείσουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος καθώς διαφωνεί με την εκλογική διαδικασία, η οποία δεν θα αλλάξει καθώς αυτή προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος.
Όλα αναμένεται να κριθούν τα δύο επόμενα 24ωρα, καθώς αρκετά είναι εκείνα τα στελέχη που προέρχονται κυρίως από το καραμανλικό στρατόπεδο και εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης τελικά δεν θα επιμείνει στην αρχική του άποψη.
Η μέχρι στιγμής αναποφασιστικότητα του προσωρινού προέδρου του κόμματος φαίνεται πως έχει «φρενάρει» αρκετούς που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το χρίσμα, όπως τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Νίκο Δένδια και Απόστολο Τζιτζικώστα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας περιμένουν να δουν τις πρώτες υποψηφιότητες που θα κατατεθούν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Κλειστά χαρτιά, για τη στάση που θα ακολουθήσει, κρατά και ο Μάκης Βορίδης.
Ο μόνος σίγουρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει αρχίσει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα για τις εσωκομματικές εκλογές, με εμφανίσεις του στα ΜΜΕ καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα στην ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία και τάχθηκε υπέρ του ισχύοντος εκλογικού συστήματος που έχει αποφασίσει το συνέδριο του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση