GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φουντώνει η προεδρική κούρσα στη ΝΔ: Οι υποψήφιοι και τα... μαχαίρια

“Θολό” παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές πόσοι και ποιοι θα είναι οι υποψήφιο...

Φουντώνει η προεδρική κούρσα στη ΝΔ: Οι υποψήφιοι και τα... μαχαίρια

“Θολό” παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές πόσοι και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μέχρι στιγμής, υποψηφιότητες έχουν ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που αναζητά στήριξη από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αν και θεωρείται δύσκολο να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 50 υπογραφές.

Όσο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους: “Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή”.

Από την απόφαση του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ εξαρτάται και το αν θα θέσει υποψηφιότητα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, που έχει ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Άλλα στελέχη της ΝΔ που εμφανίζονται ως πιθανοί διεκδικητές είναι οι Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο Μάκης Βορίδης (ή ο Άδωνις Γεωργιάδης, που συγκεντρώνει μικρότερες πιθανότητες), ο οποίος εκπροσωπεί τη λεγόμενη “δεξιά πλατφόρμα” του κόμματος. Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται είναι αυτό του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Και ενώ η “κούρσα” βρίσκεται ακόμα στα... πρώτα μέτρα, έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν τα συντροφικά “μαχαίρια”, καθώς έντονες αντιδράσεις προκαλούν και οι παρασκηνιακές κινήσεις που φέρεται να κάνει ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, με συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να χαρακτηρίζουν “ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έκαναν επ' αυτού συστάσεις στον κ. Παπαμιμίκο από την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.

Στο θέμα παρενέβη και το περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον γραμματέα της ΝΔ, έλεγαν τα εξής: “Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο”.

Τις σπόντες του έριξε όμως και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την υποστήριξή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διευκρινίζοντας ότι τιμά τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ για τους υπόλοιπους που ανακοινώνουν υποψηφιότητα δήλωσε σκωπτικά: "Δεκαπέντε ούφο προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι...".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση