GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ...

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις έκλεισαν χθες το βράδυ τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. με μόνη εκκρεμότητα το Επικρατείας, καθώς όλοι ανεξαιρέτως οι 76...

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις έκλεισαν χθες το βράδυ τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. με μόνη εκκρεμότητα το Επικρατείας, καθώς όλοι ανεξαιρέτως οι 76 νυν βουλευτές είναι στις «γαλάζιες» λίστες, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των επιλαχόντων με βάση τη σταυροδοσία των εκλογών του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης τήρησε την υπόσχεσή του και διατήρησε την σειρά κατάταξης, αλλά επειδή όμως χρειάζεται να υπάρξει και ανανέωση στις λίστες και να μεταδοθεί μήνυμα ευρύτερων συνεργασιών, έγιναν ορισμένες αλλαγές.
Αυτές οι συμμαχίες θα φανούν με την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων την προσεχή Τετάρτη, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. θέλησε να ενισχυθεί το μήνυμα πως μαζί της συμπορεύονται και πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με την κεντροδεξιά παράταξη στη βάση του κεντρικού της προεκλογικού συνθήματος «Η Ελλάδα μπροστά».
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το ηχηρό όνομα θα είναι εκτός απροόπτου, ο στρατηγός, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών, όπου και εκλέγεται επί πάρα πολλά χρόνια και στο Ηράκλειο, προχώρησε σε μετεγγραφές, αλλά σε μη εκλόγιμες θέσεις. Όσοι αποφάσισαν να συμπορευθούν με τη Ν.Δ. δέχθηκαν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά της, αλλά σε μη εκλόγιμες θέσεις.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το ηχηρό όνομα θα είναι εκτός απροόπτου, ο στρατηγός, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας, ενώ σε εκλόγιμες θέσεις οι εκλεγέντες τον Ιανουάριο,Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης και Βασίλης Οικονόμου. Επίσης στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο πρόεδρος τηςΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ενώ συζητούσαν έως την τελευταία στιγμή το όνομα συζύγου πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικά, στη λίστες της Ν.Δ. στην Αθήνα, θα είναι ο σκηνοθέτης, προερχόμενος από το Ποτάμι, Πάνος Κοκκινόπουλος, ο πρόεδρος των Φεντεραλιστών Ελλάδος, Χάρης Σταμέλλος που τον περασμένο Ιανουάριο ήταν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ο δικηγόρος Θέμης Σοφός.
Στον Πειραιά υποψήφιος θα είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης, ο γιος του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά που είχε συμπορευθεί με τον Πάνο Καμμένο, κ.α. Στη λίστα θα βρίσκεται και η πρώην υπουργός, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, όπως και τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Στη Θεσσαλονίκη, η Ν.Δ. κατάφερε να εντάξει στις λίστες της, τον πρώην αντιδήμαρχο του Γιάννη Μπουτάρη, τον πολιτικό μηχανικόΚώστα Ζέρβα που ανήκει στις τάξεις της κεντροαριστεράς, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.
Στη Φθιώτιδα, στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο δικηγόρος Θανάσης Κόκκινος, γιος του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινου, στη Δράμα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κώστας Παπαδόπουλος και στα Τρίκαλα θα είναι ο γνωστός ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης που είδαμε πρόσφατα στα ΜΜΕ να μιλάει για την ψυχοσύνθεση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει συμπόρευση με πρόσωπα που ήταν στους ΑΝΕΛ
Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει συμπόρευση με πρόσωπα που ήταν στους ΑΝΕΛ, όπως ο πρώην βουλευτήςΜαρίνος Ουζουνίδης που θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Έβρου, ενώ επιστρέφει στις γαλάζιες λίστες μετά από χρόνια,στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Κιλτίδης.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιοι στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στην Μεσσηνία αντίστοιχα, ενώ στις λίστες δεν θα είναι πρόσωπα που στο παρελθόν είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Γιώργος Βουλγαράκης, ενώ ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις επικαλέστηκε ο Βαγγέλης Αντώναρος που δήλωσε όμως τη στήριξή του στον Βαγγ. Μεϊμαράκη, όπως και οι δυο προηγούμενοι πρώην υπουργοί.
Στις λίστες θα είναι και πρόσωπα που δεν κατάφεραν να εκλεγούν τον περασμένο Ιανουάριο λόγω της ήττας της Ν.Δ. και του εκλογικού νόμου, όπως π.χ. Αργύρης Ντινόπουλος, Κατερίνα Παπακώστακαι Πάνος Παναγιωτόπουλος στην Β΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Α΄ Πειραιά, Φωτεινή Πιπιλή στην Α΄ Αθηνών, Δημήτρης Βαρτζόπουλος (πρώην γ.γ. συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά) στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλογιάννηςστα Γιάννενα, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση