GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μαυρογιαλούρος της ... Αιτωλοακαρνανίας

Harris Kodopoulos Ο Μαυρογιαλούρος της....Αιτωλοακαρνανίας... Η πως...ξεμπερδεύουμε με το παλιό...τάζοντας προσλήψεις.. Ηταν ένα συν...

Harris Kodopoulos

Ο Μαυρογιαλούρος της....Αιτωλοακαρνανίας...
Η πως...ξεμπερδεύουμε με το παλιό...τάζοντας προσλήψεις..

Ηταν ένα συνηθισμένο πρωϊνό στο χωριό Σπολάϊτα της Αιτωλοακαρνανίας..
Οι λίγοι αγρότες ετοιμάζονταν για τα χωράφια τους, με φόντο τον Αχελώο, ενώ το καφενείο του χωριού είχε ανοίξει μαζεύοντας τους πρώτους συνταξιούχους, άνεργους ή και...αργόσχολους..
Ξαφνικά ακούστηκε φασαρία και οι πρώτες φωνές...
"Ερχεται ο υπουργός, ο υπουργός"...
Από στόμα σε στόμα ή και από...κινητό σε κινητό ο κόσμος μαζεύτηκε στην πλατεία, στην κορυφή της ανηφόρας, με την καταπληκτική θέα στο ποτάμι..
Τέσσερα-πέντε αυτοκίνητα ανηφόρισαν αγκομαχόντας και...περικύκλωσαν την πλατεία του χωριού..
Αστυνομικοί με πολιτικά, παρατρεχάμενοι του πρώην υπουργού, σύμβουλοι και...συγγενείς ξεπρόβαλαν από τις λιμουζίνες..
Και πίσω τους, ο ...υπουργός Κουρουπλής...
Στο χωριό του έχουν δώσει το παρατσούκλι ο...."παλαμάκιας" για τον τρόπο και το πάθος που χειροκροτά. σε κάθε περίπτωση τον Τσίπρα, το νέο του πολιτικό είδωλο...!!
"Μαζέψτε και άλλους" είπε στους δικούς του..
"Δεν ακούω φωνές και...παλαμάκια"..
Σε κανένα τέταρτο είχε μαζευτεί το μισό χωριό...
Οι περισσότεροι από περιέργεια ή και...προσμονή κάποιου καλού νέου...
"Λοιπόν" είπε ο περιφερόμενος συλλέκτης ψήφων υπουργός...
"Θα κάνουμε 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας...Οσοι έχετε άνεργα παιδιά, αδέρφια, ξαδέρφια και φίλους να τους δηλώσετε στους δικούς μου να φτιάξουμε καταστάσεις..Και μόλις γυρίσουμε αυτοδύναμοι στην κυβέρνηση οι πρώτες προσλήψεις θα είναι από το χωριό σας"
Το επόμενο δίωρο η πλατεία του χωριού θύμιζε....χώρο καταγραφής προσφύγων στην Μυτιλήνη...
Ολοι έσπευσαν να γραφτούν στις λίστες...προσλήψεων του Μαυρογιαλούρου της Αιτωλοακαρνανίας...
Ο υπουργός χαμογέλασε ευχαριστημένος και καθώς τον πλησίασε ο ρεπόρτερ του τοπικού καναλιού του Αγρινίου δήλωσε με περηφάνεια και αξιοπρέπεια...
"Μόνο εμείς στον Σύριζα μπορούμε να ξεμπερδεύουμε με το παλιό...Το καινούργιο έρχεται"...
Και έφυγε για το επόμενο χωριό της περιοδείας του....
(ΥΓ: Τυχόν ονόματα χωριών, τοποθεσιών και...υπουργών είναι εντελώς συμπτωματικά)

2 σχόλια

  1. Για πρώτη φορά με "πρώτη φορά Αριστερά" και μετά τις ενέργειες για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ άρχισαν να πληρώνουν πρόστιμα, μικρότερα, αλλά πληρώνουν και μπήκαν στα ταμεία 14 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έψαχνε και πλήρωνε μόνο ο λαός ; Γιατί κάποιοι έχουν λυσσάξει να φάνε τον Τσίπρα, ώστε μετά τις εκλογές να είναι ασύδοτοι και να πληρώνουν μόνο τα χαιβάνια οι ψηφοφόροι ;

    "Βηματοδότης". Αντιγράφουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ.
    "Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Ποιος είπε ότι δεν κυκλοφορούν μετρητά λόγω capital controls; Σας πληροφορώ ότι και μετρητά κυκλοφορούν και πληρώνονται με αυτά πρόστιμα. Και τι πρόστιμα; Από τη λίστα Λαγκάρντ! Ενα... τσουνάμι μετρητά εισέπραξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα από τη λίστα Λαγκάρντ. Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και επιχειρηματίες και εφοπλιστές που βρίσκονται υπόλογοι στη λίστα Λαγκάρντ έρχονται ένας - ένας (ή ακόμη... οικογενειακώς) για να πληρώσουν.

    Τι άραγε τους φόβισε και «ξεθάβουν» μετρητά και πληρώνουν; Θέλετε μερικά παραδείγματα; Στον επιχειρηματία Δ. Ντ. και στη σύζυγό του Ε. Μπ. (σ.σ.: τα πλήρη ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας) είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ και προσήλθαν και πλήρωσαν τοις μετρητοίς 560.000 ευρώ σε νομίσματα των 500 ευρώ και 200 ευρώ. Το ζεύγος εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ.
    Σε μια άλλη επιχειρηματία, την Α. Μ., είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 912.000 ευρώ, εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Νάντιας Βαλαβάνη και πλήρωσε 163.000 ευρώ. Σε πασίγνωστη επιχειρηματική οικογένεια είχε επιβληθεί φόρος 1.355.000 ευρώ, πλήρωσε 665.000 και «καθάρισε». Συνταξιούχος Μ. Αν. (που το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ) προσήλθε... αυθορμήτως και πλήρωσε το πρόστιμο των 327.000 ευρώ. Ξένος επιχειρηματίας (B. He.), στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 463.000 ευρώ, πλήρωσε 244.000 ευρώ και ξόφλησε (αξιοποιώντας και αυτός τον νόμο Βαλαβάνη). Και μία από τις πλέον γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες (δύο αδέλφια, οι Α. Μ. και Κ. Μ., και η αδελφή τους Α. Μ.), που πλασάρονται στις πρώτες θέσεις της λίστας Λαγκάρντ, εμφανίστηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς και πλήρωσαν 3 εκατ. ευρώ από τα 4 εκατ. ευρώ που τους είχαν βεβαιωθεί ως φόρος. Να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα από τη λίστα Λαγκάρντ 20 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν ως και την Τρίτη το μεσημέρι τα 14 εκατ. ευρώ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΡΑΨΕ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

    Ε, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση