GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στην νοτιοανατολική Τουρκία σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και Κούρδους ενόπλ...

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στην νοτιοανατολική Τουρκία σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και Κούρδους ενόπλους, οι οποίοι ανήκουν, σύμφωνα με τις αρχές, στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δυνάμεις της τάξης εξαπέλυσαν χθες μια ευρεία επιχείρηση κατά του PKK στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, όπου Κούρδοι μαχητές έστησαν οδοφράγματα και έσκαψαν χαρακώματα, σύμφωνα με τις δυνάμεις της τάξης.

Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ τρεις συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, όταν Κούρδοι μαχητές επιτέθηκαν στο όχημα στο οποίο επέβαιναν με έναν εκτοξευτή βομβίδων. Στη συνέχεια ξέσπασαν σοβαρές συγκρούσεις, οι οποίες συνεχίζονταν ακόμη και αργότερα κατά τη διάρκεια του πρωινού, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τέτοιου είδους συγκρούσεις σημειώνονται συχνά από τον Ιούλιο που οι αρχές εξαπέλυσαν μια εκτεταμένη "αντιτρομοκρατική" εκστρατεία κατά των Κούρδων μαχητών, τερματίζοντας μια κατάπαυση του πυρός που ίσχυε εδώ και δύο χρόνια.

Οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν καθημερινά χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των προπυργίων του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ. Περίπου 70 μέλη των τουρκικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση