GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ προτείνει συνεργασία για την προσφυγική κρίση

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε χθες τη σύγκλιση μιας ειδικής συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικ...

Η Μέρκελ προτείνει συνεργασία για την προσφυγική κρίση
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε χθες τη σύγκλιση μιας ειδικής συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό την επόμενη εβδομάδα, παροτρύνοντας κράτη-μέλη της ΕΕ για ενότητα μετά από τη θυμωμένη αντίδραση σε πρόταση ενός υπουργού της ότι κράτη που αρνούνται να αναλάβουν μερίδιο των προσφύγων θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν χρηματικές ποινές.
Η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μέζιερ απορρίφθηκε σθεναρά από την Τσεχία και την Σλοβακία, δύο από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που αντιστέκονται σε σχέδια της ΕΕ για την κατανομή των προσφύγων.
Η Μέρκελ αργότερα φάνηκε πιο διαλλακτική, καλώντας την Ευρώπη να συνεργαστεί για το θέμα των προσφύγων.
"Πιστεύω πως χρειάζεται να διαμορφώσουμε ξανά ένα ευρωπαϊκό πνεύμα. [...] Δεν νομίζω ότι οι απειλές είναι ο σωστός τρόπος να φτάσουμε σε συμφωνία," είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό της Βέρνερ Φάιμαν, του οποίου η χώρα βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, που προεδρεύει στις συνόδους κορυφής, είπε ότι εξετάζει τη πρόταση και θα αποφασίσει την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση