GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Θεός κλαίει για τα θύματα παιδεραστίας

Με θύματα παιδεραστών ιερωμένων συναντήθηκε στη Φιλαδέλφεια ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δεσμεύτηκε να θέσει προ των ευθυνών τους όλους...

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Θεός κλαίει για τα θύματα παιδεραστίας

Με θύματα παιδεραστών ιερωμένων συναντήθηκε στη Φιλαδέλφεια ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δεσμεύτηκε να θέσει προ των ευθυνών τους όλους όσοι ευθύνονται για την κακοποίηση ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών.

"Ο Θεός κλαίει για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών" είπε ο 78χρονος ποντίφικας απευθυνόμενος σε επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας και ζήτησε να υπάρξει πιο στενή επιτήρηση ώστε "να διασφαλίσουμε ότι η νεολαία μας είναι προστατευμένη και (...) ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν" για τις πράξεις τους.

Το 2002 άρχισαν οι αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς και επισκόπους στις ΗΠΑ, αλλά και τη συγκάλυψη των γεγονότων, και το σκάνδαλο πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που συγκλόνισε την Καθολική Εκκλησία. Οι οργανώσεις των θυμάτων καταγγέλλουν ότι η Εκκλησία δεν έκανε αρκετά για να ρίξει φως στην υπόθεση και να τιμωρήσει τους υπευθύνους. Σε μια έκθεση που παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο στο Βατικανό το 2012 ειδικοί σε ασφαλιστικά θέματα ανέφεραν ότι ακόμη και 100.000 παιδιά μπορεί να έπεσαν θύματα παιδεραστών ιερωμένων.

Νωρίτερα, ο Φραγκίσκος συνομίλησε επί μισή ώρα με τρεις γυναίκες και δύο άνδρες που όταν ήταν παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς, εκπαιδευτικούς ή μέλη της ίδιας της οικογένειάς τους, διευκρίνισε το Βατικανό με ανακοίνωσή του.

Ο πάπας μίλησε στους επισκόπους πριν από τη συνάντηση που θα έχει με μια ομάδα κρατουμένων σε φυλακή της Πενσιλβάνια ενώ αμέσως μετά, στην υπαίθρια λειτουργία που θα τελέσει, αναμένεται να παραβρεθούν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

Η Φιλαδέλφεια είναι ο τελευταίος σταθμός της πενθήμερης επίσημης επίσκεψης του Ποντίφικα στις ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση