GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταστροφές από ακραία φαινόμενα: Η κακοκαιρία σαρώνει την χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχοντας ήδη δημιουργήσει προβλήματα.  Σύμ...

Καταστροφές από ακραία φαινόμενα: Η κακοκαιρία σαρώνει την χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχοντας ήδη δημιουργήσει προβλήματα.  Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ.

Περισσότερες από 100 κλήσεις για πλημμύρες και κοπές δένδρων που έπεσαν στην Αττική, από τον ισχυρό αέρα, έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Για περίπου 20 λεπτά διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, όταν στον σταθμό του Θησείου, έπεσε ένα δέντρο στις γραμμές, λόγω κακοκαιρίας.

Στη Σαλαμίνα, μια 73χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας. Εκτιμάται ότι πιθανόν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά καθώς από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ένας άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια.

Μεγάλες ζημιές και προβλήματα προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Έπληξε τη νότια πλευρά της πόλης, ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ, αποκαθιστούν τις βλάβες που που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στις 7 το πρωί. Έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα, αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας και στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος ξηλώθηκαν μνημεία των τάφων. 

Δείτε: "Βιβλικές" καταστροφές στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας από ανεμοστρόβιλο

Πλημμύρες έπληξαν Πάτρα και Πρέβεζα 

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας. Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Η καταρρακτώδης βροχή  που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην Πρέβεζα μετέτρεψε τους δρόμους της περιοχής σε ποτάμια. Το νερό έφτασε μέχρι το μισό μέτρο σε κάποια σημεία παρουσιάζοντας προβλήματα στη Λ. Ειρήνης και στο κέντρο της πόλης, όπως αναφέρει το pamepreveza.gr.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική, ενώ είναι αδύνατος ο συνολικός απολογισμός των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση