GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτεθειμένος ο Φλαμπουράρης, εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών...

Stamatis Malelis Η ιστορία του Φλαμπουράρη έχει ως εξής . Η Εταιρεία στην οποία συμμετείχε με 50% παίρνει τον περασμένο Νοέμβριο με διαγω...

Stamatis Malelis
Η ιστορία του Φλαμπουράρη έχει ως εξής .
Η Εταιρεία στην οποία συμμετείχε με 50% παίρνει τον περασμένο Νοέμβριο με διαγωνισμό ένα έργο στην Πελοπόννησο αξίας 3,9 εκ.
Τον Ιανουάριο ο κ Φλαμπουράρης γίνεται υπουργός, Τόν Μάιο του 2015 υπογράφεται η σύμβαση του έργου. Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι έφυγε απο τις διοικητικές θέσεις της εταιρίας. Ομως παραδέχεται οτι κατέχει ακόμη το 50%.
Ο νόμος είναι σαφής. Είναι ασυμβίβαστο υπουργός να έχει μετοχές σε εταιρία που συμβάλλεται με το δημόσιο !!! Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ο 1558/85 . Αναφορά του υπάρχει και στο Σύνταγμα του 2006.
Πιθανόν να μην το ήξερε. Όμως είναι εκτεθειμένος και εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών,
Πάσα διαφορετική άποψη δεκτη.

3 σχόλια

  1. ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΛΑΣΠΗ , ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 10.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΜΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ.



    Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    Όπως εξήγησε, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης.

    Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    «Υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης σε εμένα και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή 50 χρόνια στην Αριστερά ανιδιοτελώς όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το Πρώτο Θέμα με στοιχεία του 2011 και 2012 προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002», είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΩΡΕ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ;
    ΨΕΥΤΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΑΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πρώτη φορά με "πρώτη φορά Αριστερά" και μετά τις ενέργειες για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ άρχισαν να πληρώνουν πρόστιμα, μικρότερα, αλλά πληρώνουν και μπήκαν στα ταμεία 14 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έψαχνε και πλήρωνε μόνο ο λαός ; Γιατί κάποιοι έχουν λυσσάξει να φάνε τον Τσίπρα, ώστε μετά τις εκλογές να είναι ασύδοτοι και να πληρώνουν μόνο τα χαιβάνια οι ψηφοφόροι ;

    "Βηματοδότης". Αντιγράφουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ.
    "Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Ποιος είπε ότι δεν κυκλοφορούν μετρητά λόγω capital controls; Σας πληροφορώ ότι και μετρητά κυκλοφορούν και πληρώνονται με αυτά πρόστιμα. Και τι πρόστιμα; Από τη λίστα Λαγκάρντ! Ενα... τσουνάμι μετρητά εισέπραξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα από τη λίστα Λαγκάρντ. Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και επιχειρηματίες και εφοπλιστές που βρίσκονται υπόλογοι στη λίστα Λαγκάρντ έρχονται ένας - ένας (ή ακόμη... οικογενειακώς) για να πληρώσουν.

    Τι άραγε τους φόβισε και «ξεθάβουν» μετρητά και πληρώνουν; Θέλετε μερικά παραδείγματα; Στον επιχειρηματία Δ. Ντ. και στη σύζυγό του Ε. Μπ. (σ.σ.: τα πλήρη ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας) είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ και προσήλθαν και πλήρωσαν τοις μετρητοίς 560.000 ευρώ σε νομίσματα των 500 ευρώ και 200 ευρώ. Το ζεύγος εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ.
    Σε μια άλλη επιχειρηματία, την Α. Μ., είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 912.000 ευρώ, εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Νάντιας Βαλαβάνη και πλήρωσε 163.000 ευρώ. Σε πασίγνωστη επιχειρηματική οικογένεια είχε επιβληθεί φόρος 1.355.000 ευρώ, πλήρωσε 665.000 και «καθάρισε». Συνταξιούχος Μ. Αν. (που το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ) προσήλθε... αυθορμήτως και πλήρωσε το πρόστιμο των 327.000 ευρώ. Ξένος επιχειρηματίας (B. He.), στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 463.000 ευρώ, πλήρωσε 244.000 ευρώ και ξόφλησε (αξιοποιώντας και αυτός τον νόμο Βαλαβάνη). Και μία από τις πλέον γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες (δύο αδέλφια, οι Α. Μ. και Κ. Μ., και η αδελφή τους Α. Μ.), που πλασάρονται στις πρώτες θέσεις της λίστας Λαγκάρντ, εμφανίστηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς και πλήρωσαν 3 εκατ. ευρώ από τα 4 εκατ. ευρώ που τους είχαν βεβαιωθεί ως φόρος. Να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα από τη λίστα Λαγκάρντ 20 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν ως και την Τρίτη το μεσημέρι τα 14 εκατ. ευρώ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση