GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωμπάσκετ: Η Λιθουανία πέταξε εκτός τελικού τη Σερβία

Υπόδειγμα ομάδας η Λιθουανία! Αν και υστερούσε σε ταλέντο από τη Σερβία, πήγε τακτικά τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ εκεί που τη… βόλευ...

Ευρωμπάσκετ: Η Λιθουανία πέταξε εκτός τελικού τη Σερβία
Υπόδειγμα ομάδας η Λιθουανία! Αν και υστερούσε σε ταλέντο από τη Σερβία, πήγε τακτικά τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ εκεί που τη… βόλευε και με ψυχραιμότερες επιλογές στο τέλος επικράτησε 67-64 φτάνοντας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, αλλά και απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αντίπαλος της ομάδας του Γιόνας Καζλάουσκας θα είναι την Κυριακή (20:00) η Ισπανία.

Οι «πλάβι» εμφανίστηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό, αρκετά νευρικοί κι αγχωμένοι. Πλέον θα παλέψουν για το χάλκινο κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία την Κυριακή, ενώ θα λάβουν μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μάντας Καλνιέτις με 12 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ, σπουδαία εμφάνιση από Κουζμίνσκας, Βαλαντσιούνας, Ματσιούλις και Σεϊμπούτις. Τεόντοσιτς με 16 και Μπιέλιτσα-Ραντούλιτσα με 10 πόντους προσπάθησαν περισσότερο από τη Σερβία, μοιραίος για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς ο Μπογκντάνοβιτς.

Το ματς 

Το ορεξάτο ξεκίνημα του Τεόντοσιτς (7-4) δεν συνεπήρε και την υπόλοιπη ομάδα του. Ματσιούλις και Βαλαντσιούνας έκαναν ζημιά στους «πλάβι» κοντά στο καλάθι και με ένα 10-0 η Λιθουανία έφτασε στο +7 (7-14). Ο Καλνιέτις είχε κέφια, ο Κουζμίνσκας έδωσε λύσεις από τον πάγκο και η δυσλειτουργική στις δύο πλευρές του παρκέ Σερβία βρέθηκε στο -11 (21-32) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Αυξάνοντας την πίεση στην άμυνά της, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς ώθησε τους αντιπάλους σε λάθη και κακές επιθέσεις, με αποτέλεσμα-παρά το γρήγορο τρίτο φάουλ του Ραντούλιτσα-να κλείσει το ημίχρονο σε απόσταση αναπνοής (34-35).

Κρατώντας «άσφαιρους» τους Σέρβους για τέσσερα λεπτά, η ομάδα του Καζλάουσκας πήρε πάλι μια μικρή διαφορά (34-40), η οποία όμως εξανεμίστηκε γρήγορα με ένα σερί 9-0 (43-40). Ο εντυπωσιακός Κουζμίνσκας και η καλή άμυνα της «Λιέτουβα» είχαν αποτέλεσμα τη νέα ανατροπή του σκηνικού και το +9 (43-52) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Η Λιθουανία έδειχνε να σφιχταγκαλιάζει τη νίκη με τις βολές των Ματσιούλις (57-63, 2:30 πριν το τέλος) και Σεϊμπούτις (61-65, στα 23’’ για το τέλος), το τρελό τρίποντο του Τεόντοσιτς κράτησε όρθια τη Σερβία (64-65), αλλά μετά τη μοναδική βολή του «Ρόνι» ο Μπογκντάνοβιτς καταδίκασε την ομάδα του με μια βιαστική επίθεση. Ο Καλνιέτις υπέγραψε το τελικό σκορ (64-67), με τον Ματσιούλις να κλέβει την πάσα του Τεόντοσιτς.

Δεκάλεπτα: 17-22, 34-35, 43-48, 64-67.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16, Σιμόνοβιτς, Κούζμιτς, Μπογκντάνοβιτς 9, Μπιέλιτσα 10, Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 2, Νέντοβιτς 6, Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 10, Έρτσεγκ 4.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 12, Ματσιούλις 9, Σεϊμπούτις 13, Καβαλιάουσκας, Γιανκούνας 2, Βαλαντσιούνας 15, Κουζμίνσκας 13, Μιλάκνις.

Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση