GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επείγον υπόμνημα για τα κενά των νηπιαγωγείων

Επείγον υπόμνημα για τα κενά των νηπιαγωγείων απέστειλε ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών προς την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας. Σε αυ...

Επείγον υπόμνημα για τα κενά των νηπιαγωγείων
Επείγον υπόμνημα για τα κενά των νηπιαγωγείων απέστειλε ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών προς την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας. Σε αυτό τονίζεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν πιστώσεις για να μπορέσουν να καλυφθούν τα κενά των Νηπιαγωγείων καθώς, και μετά την ανακατανομή που έγινε στις πιστώσεις, πολυπληθής περιοχές όπως η Αττική, αναμένεται να παρουσιάσουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της κατάστασης, μιας και η απόφαση του ΣτΕ, η ρύθμιση Λοβέρδου και τα ασφαλιστικά μέτρα που απορρέουν από την ρύθμιση αυτή, οι 823 ΜΟΝΟ πιστώσεις και ελλείψει κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα δημιουργήσουν μια άνευ προηγουμένου νέα τάξη πραγμάτων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα 3/4 του κλάδου σε ανεργία» αναφέρεται στο υπόμνημα.

Το υπόμνημα του Σ.Α.Ν:


 Αξιότιμη κα Κιάου,

Επανερχόμαστε, σε συνέχεια του υπ'αριθμ.πρωτ. 21/31.08.2015 υπόμνημά μας, προκειμένου να σας επιστήσουμε την προσοχή για το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο ευαίσθητος χώρος της Προσχολικής Αγωγής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν πιστώσεις για να μπορέσουν να καλυφθούν τα κενά των Νηπιαγωγείων καθώς, και μετά την ανακατανομή που έγινε στις πιστώσεις, πολυπληθής περιοχές όπως η Αττική, αναμένεται να παρουσιάσουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι 823 πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ δεν επαρκούν, αφ'ενός μεν για να καλύψουν τις ανάγκες των Ολοήμερων Τμημάτων αφετέρου δε δεν εξασφαλίζουν νηπιαγωγούς για την κάλυψη κενών Κλασικών Τμημάτων.
           
Γνωρίζετε σαφώς πως η λειτουργία των Τμημάτων Νηπιαγωγείων εξαρτάται, και μόνο, από την τοποθέτηση Νηπιαγωγών. Επισημαίνουμε πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει ένα Νηπιαγωγείο με άλλες ειδικότητες πλην των Νηπιαγωγών και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργεί το τμήμα αν απουσιάζει η/ο Νηπιαγωγός.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της κατάστασης, μιας και η απόφαση του ΣτΕ, η ρύθμιση Λοβέρδου και τα ασφαλιστικά μέτρα που απορρέουν από την ρύθμιση αυτή, οι 823 ΜΟΝΟ πιστώσεις και ελλείψει κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα δημιουργήσουν μια άνευ προηγουμένου νέα τάξη πραγμάτων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα 3/4 του κλάδου σε ανεργία

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ΟΛΑ τα Νηπιαγωγεία της Χώρας το συντομότερο δυνατόν.

Παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Μετά τιμής
Για το Σ.Α.Ν
Μαρία Σπανού

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση