GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαδικτυακής απάτης και πλαστογραφίας

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση διαδικτυακής απάτης και πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση, μέσω δ...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαδικτυακής απάτης και πλαστογραφίας
Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση διαδικτυακής απάτης και πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στην οποία εμπλέκονται πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 36, 40 και 60 ετών και δύο ημεδαποί, 41 και 35 ετών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, πραγματοποιώντας ηλεκτρονική επίθεση στον υπολογιστή ιδιώτη, έκαναν τέσσερις διαδικτυακές συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνολικού ποσού που ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που ενημερώθηκε σχετικά, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των προαναφερομένων.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου παρουσία δικαστικών λειτουργών, διενήργησαν έρευνες στις οικίες και τους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων. Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες και αναλύσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα, ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των εμπλεκομένων σε άλλες παρόμοιες πράξεις, καθώς και η συμμετοχή ακόμα τριών ατόμων στο εξωτερικό, στα οποία πραγματοποιήθηκαν παράνομα μεταφορές χρημάτων και εμβασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση