GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δωρεά για τους άγριους σολομούς πίσω στον... πράκτορα Ντι Κάπριο

Επεστράφη ως... ανεπίδοτη μια δωρεά 142.000 ευρώ που έκανε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την...

Η δωρεά για τους άγριους σολομούς πίσω στον... πράκτορα Ντι Κάπριο
Επεστράφη ως... ανεπίδοτη μια δωρεά 142.000 ευρώ που έκανε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος. Η οργάνωση αναγκάστηκε να επιστρέψει τη δωρεά στο διάσημο ηθοποιό καθώς οι ρωσικές αρχές την χαρακτήρισαν "πράκτορα του εξωτερικού".
Η ΜΚΟ "Οικολογική Παρακολούθηση της Σαχαλίνης", που εδρεύει στη ρωσική Άπω Ανατολή, εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στον κατάλογο των "πρακτόρων του εξωτερικού" με βάση έναν νόμο του 2012 για τις οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να επιστρέψει όλες τις δωρεές που είχε λάβει από το εξωτερικό και να μην τις κάνει δεκτές στο μέλλον.
Έτσι γύρισε και στον Ντι Κάπριο το ποσό των 159.000 δολαρίων (142.000 ευρώ) που είχε δώσει ο ηθοποιός τον Ιούλιο για την προστασία των άγριων σολομών.
"Ο πληθυσμός των άγριων σολομών μειώνεται πολύ γρήγορα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πρότυπη ζώνη για την αειφόρο αλιεία" στην περιοχή του Βοστότσνι, στα ανατολικά παράλια της Σαχαλίνης, εξήγησε ο διευθυντής της μκο, Ντμίτρι Λισίτσιν.
Η "Οικολογική Παρακολούθηση της Σαχαλίνης" λειτουργεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και έχει ως στόχο της να προστατεύσει την άγρια ζωή στο νησί αυτό.
Με τον όρο "πράκτορας του εξωτερικού" χαρακτηρίζονταν την εποχή του Στάλιν οι αντιφρονούντες που εκτελούνταν ή στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση