GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέσσερις έκτακτοι φόροι έτοιμοι να μονιμοποιηθούν

Προς μονιμοποίηση οδεύουν, εν όψει της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου ΙΙΙ, τέσσερις επαχθείς και οριζόντιοι φόροι, οι οποίοι επιβλήθηκαν...

Τέσσερις έκτακτοι φόροι έτοιμοι να μονιμοποιηθούν
Προς μονιμοποίηση οδεύουν, εν όψει της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου ΙΙΙ, τέσσερις επαχθείς και οριζόντιοι φόροι, οι οποίοι επιβλήθηκαν ως έκτακτοι το 2012 και το 2013, για να προσθέσουν στα δημόσια έσοδα περίπου 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Κλειδί για την μονιμοποίηση των κατά τα άλλα έκτακτων φόρων, θα αποτελέσει η σύνταξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου 2016 -2019, που υποχρεούται να εμφανίσει η Ελλάδα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, το οποίο θα συνοδεύσει το μνημόνιο ΙΙΙ και θα έχει ως στόχο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά .
Παρά την προεκλογική φιλολογία όλων των κομμάτων περί ελαφρύνσεων, αν παταχθεί η φοροδιαφυγή και ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαταστήσουν τα επαχθή και οριζόντια φορολογικά μέτρα του μνημονίου, η πραγματικότητα της πενταετούς λιτότητας που επέβαλαν τα μνημόνια, έδειξε ότι κάθε τι έκτακτο «μονιμοποιείται», ειδικά αν έχει μόνιμη και υψηλή απόδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση