GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστραλία: Ο Άμποτ φεύγει, ο Τέρνμπουλ έρχεται

Ο αυστραλός πολυεκατομμυριούχος Μάλκομ Τέρνμπουλ (δεξιά) κέρδισε  την ψηφοφορία στο συντηρητικό Φιλελεύθερο Κόμμα με αντίπαλο τον πρωθ...

Αυστραλία: Ο Άμποτ φεύγει, ο Τέρνμπουλ έρχεται
Ο αυστραλός πολυεκατομμυριούχος Μάλκομ Τέρνμπουλ (δεξιά) κέρδισε  την ψηφοφορία στο συντηρητικό Φιλελεύθερο Κόμμα με αντίπαλο τον πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ (αριστερά), ο οποίος θα πρέπει τώρα να του παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης, μόλις δύο χρόνια από την άνοδό του στην εξουσία, και η χωρα θα αποκτήσει τον πέμπτο πρωθυπουργό της μέσα σε οκτώ χρόνια.
Ο 60χρονος Μάλκομ Τέρνμπουλ, πρώην δικηγόρος και πρώην τραπεζίτης, συγκέντρωσε 54 ψήφους στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην κοινοβουλευτική ομάδα του Φιλελεύθερου Κόμματος που μετέχει στον συντηρητικό συνασπισμό που βρίσκεται στην εξουσία, ανακοίνωσε ένας συντηρητικός βουλευτής.
Ο πρωθυπουργός, η δημοτικότητα του οποίου μειώνεται ολοένα και περισσότερο, συγκέντρωσε 44 ψήφους.
Η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσοπ εξελέγη αναπληρώτρια πρόεδρος του κόμματος.
Με μια δήλωσή του που αιφνιδίασε, ο Μάλκομ Τέρνμπουλ, ένας από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως παραιτείται από τη θέση του υπουργού Επικοινωνίας για να διεκδικήσει από τον Τόνι Άμποτ την ηγεσία του κόμματος.
Ο ίδιος εξήγησε πως επέλεξε να συγκρουσθεί με τον πρωθυπουργό επειδή οι συντηρητικοί κινδυνεύουν να χάσουν τις επόμενες εκλογές. Όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει, ο πρωθυπουργός οργάνωσε τότε την ψηφοφορία στο Φιλελεύθερο Κόμμα.
Ο Μάλκομ Τέρνμπουλ, πρώην δικηγόρος που έγινε εκατομμυριούχος, θα γίνει ντε φάκτο ο επόμενος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση