GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προσφυγική κρίση ο Κάμερον

Η κυβέρνηση της Βρετανίας προτίθεται να υποδεχθεί 15.000 Σύρους πρόσφυγες, ενώ ελπίζει να εξασφαλίσει την έγκριση των κοινοβουλευτικώ...

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προσφυγική κρίση ο Κάμερον
Η κυβέρνηση της Βρετανίας προτίθεται να υποδεχθεί 15.000 Σύρους πρόσφυγες, ενώ ελπίζει να εξασφαλίσει την έγκριση των κοινοβουλευτικών για να συμμετάσχει στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα Sunday Times.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την κρίση των προσφύγων. Την Πέμπτη ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε “βαθιά συγκινημένος” από τις φωτογραφίες ενός Σύρου τριών ετών, του Αϊλάν Κούρντι, που πνίγηκε και η σορός του ξεβράστηκε σε μια ακτή στην Τουρκία.

Ο Κάμερον προτίθεται πλέον να επεκτείνει το βρετανικό πρόγραμμα υποδοχής ευάλωτων προσώπων, προκειμένου η χώρα να υποδεχθεί περίπου 15.000 πρόσφυγες, αλλά και να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των διακινητών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει επίσης να πείσει τους βουλευτές των Εργατικών (αντιπολίτευση) να ταχθούν υπέρ των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία σε μια ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές του επόμενου μήνα, προσθέτει η εφημερίδα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα είχε γράψει πρόσφατα πως εξετάζεται το ενδεχόμενο η Βρετανία να υποδεχθεί πρόσφυγες που βρίσκονται σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Η Βρετανία υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 216 Σύρους πρόσφυγες, ενώ έχει χορηγηθεί άσυλο σε περίπου 5.000 από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011 — αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Σουηδία ή η Γαλλία.

Η Βρετανία είχε επιλέξει να μη συμμετέχει στο σύστημα της κατανομής αιτούντων άσυλο βάσει ποσοστώσεων στην ΕΕ, παρά τις εκκλήσεις για μια πιο ισομερή κατανομή των προσφύγων.

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος. Η σύρραξη κατά εκτιμήσεις έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 250.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση