GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αύριο θα μπορούσε να είναι χειρότερο: Θεομηνίες χωρίς τέλος στη Χιλή

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε ότι έχει βρει ένα σύνθημα που της αναπτερώνει το ηθικό και τη βοηθά να προχωράει μπροστά κα...

Το αύριο θα μπορούσε να είναι χειρότερο: Θεομηνίες χωρίς τέλος στη Χιλή

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε ότι έχει βρει ένα σύνθημα που της αναπτερώνει το ηθικό και τη βοηθά να προχωράει μπροστά καθώς η χώρα της πλήττεται από μία μετά την άλλη φυσική καταστροφή: "το αύριο θα μπορούσε να είναι χειρότερο".

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα, η Μπατσελέτ περιέγραψε πως κατάφερε να ηγηθεί της χώρας της όταν επλήγη πριν από λίγες ημέρες από τη σφοδρότερη σεισμική δόνηση παγκοσμίως για το 2015 όπως επίσης από τις δύο εκρήξεις ηφαιστείων, αλλά και καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, φωτιές και τσουνάμι από τότε που επέστρεψε στον προεδρικό θώκο τον Μάρτιο του 2014.

"Έχω σκεφθεί ένα σλόγκαν: To αύριο θα μπορούσε να είναι χειρότερο" (Cada dia puede ser peor) είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Mega της Χιλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα μια σεισμική δόνηση 8,3 βαθμών που προκάλεσε τσουνάμι συγκλόνισε την περιοχή Κοκίμπο της Χιλής στοιχίζοντας την ζωή σε 13 ανθρώπους και αφήνοντας εκατοντάδες άστεγους. Η πρόεδρος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συνάντησε τους σεισμοπαθείς.

"Δεν βοηθάει κανέναν εάν εγώ αποθαρρυνθώ" τόνισε στη συνέντευξη.

Τους τελευταίους μήνες, η δημοτικότητα της προέδρου έχει κατακρημνιστεί καθώς η οικονομία έχει επιβραδυνθεί και η πολιτική και επιχειρηματική τάξη της χώρας έχει εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα διαφθοράς.

Οι φήμες που την θέλουν να παραιτείται έχουν φουντώσει, όπως επίσης και η φημολογία σχετικά με την κακή κατάσταση της υγείας της. Η 63χρονη Μπατσελέτ έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

"Προτείνω κανείς να μη λάβει σοβαρά υπόψη αυτές τις φήμες" υπογράμμισε.

"Δεν έχω κανένα λόγο να παραιτηθώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση