GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενέθλια με «νέα αρχή» για το ΠΑΣΟΚ

Νοσταλγία για το παρελθόν και αισιοδοξία για το μέλλον. Η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 41 ετών από την ίδρυσή του, ...

Γενέθλια με «νέα αρχή» για το ΠΑΣΟΚ
Νοσταλγία για το παρελθόν και αισιοδοξία για το μέλλον. Η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 41 ετών από την ίδρυσή του, αλλά και την κήρυξη της «νέας αρχής» για το κόμμα, χθες βράδυ στο Ζάππειο, τα είχε όλα.
Παρόντες, ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη του κόμματος, από τον Απόστολο Κακλαμάνη ως τον Κώστα Λαλιώτη, τον Γιάννη Καψή, τον Κώστα Γείτονα, τον Δημήτρη Κρεμαστινό κ.α. 
Το ίδιο σημερινά στελέχη της πρώτης γραμμής, από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, ως τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Γιάννη Μανιάτη, τον Μανώλη Όθωνα, τον Δημήτρη Καρύδη, τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Θανάση Χειμωνά κ.α.
Στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων και οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς που έχοντας λάβει θέσεις ευθύνης στην Χαριλάου Τρικούπη, σηματοδοτούν την ανανέωση. 

Μεταξύ αυτών ο νέος γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ενώ λίγο πιο πίσω ο… επαναπατριζόμενος από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Συμεών Κεδίκογλου.
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο άρτι αφιχθείς από το ΚΙΔΗΣΟ Άγγελος Τόλκας, αλλά και ο Κώστας Τριαντάφυλλος που είχε αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές χωρίς πάντως να ενταχθεί σε άλλο κόμμα.
Το ίδιο και εκπρόσωποι της συνεργαζόμενης πλέον ΔΗΜΑΡ, αλλά και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Αυτό το βήμα επέλεξε η Φώφη Γεννηματά για να απευθύνει πρόσκληση συστράτευσης σε όλα τα «πρώην στελέχη και μέλη μας, που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας». 
Το ίδιο και στα προοδευτικά στελέχη των κινημάτων, της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των επιστημονικών συλλόγων, των συνδικάτων, των κινήσεων πολιτών. «Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα λαϊκό, πατριωτικό και σοσιαλιστικό κόμμα.
Υπό το σύνθημα μάλιστα «τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας» -αμέσως μετά μάλιστα από ένα βίντεο με εικόνες από τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της κάλπης, προεξοφλώντας ότι το κόμμα της θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών.

Με την εκδήλωση, άλλωστε, να πραγματοποιείται εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η συντηρητική παράταξη θα πρέπει επιτέλους να απολογηθεί γιατί ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία σαράντα χρόνια της Μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία πέντε καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν από την κρίση, ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τους πολίτες με τη δήθεν αντιμνημονιακή της στάση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κοινωνία, ποτέ δεν απολογήθηκε για την παντελή έλλειψη συναίνεσης που επέδειξε στην αρχή της κρίσης και τον διχασμό που προκάλεσε στους πολίτες, ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που μοίραζε στα Ζάππεια με τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα, ποτέ δεν εξήγησε για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σε δύο επιζήμιες για την οικονομία εκλογικές αναμετρήσεις», είπε, αφήνοντας αιχμές και για την τωρινή της στάση κατά την οποία δεν τοποθετείται σαφώς απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη, ο Αλέξης Τσίπρας «θερίζει θύελλες», παρατήρησε για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον ελληνικό λαό, κ. Καμμένο», είπε αναφερόμενη προφανώς στο προεκλογικό σποτάκι των ΑΝΕΛ του Ιανουαρίου, και αποδίδοντας επιχείρηση διχασμού του λαού στον Αλέξη Τσίπρα.
«Στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές. Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία. Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της. Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας», είπε, υποστηρίζοντας πως αντί του Συντάγματος, όπως ισχυριζόταν προ επταμήνου ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε μόλις έξι μήνες για να αποδείξει στην πράξη ότι είναι «κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος».
«Τσίπρας και Μεϊμαράκης βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα», είπε, θυμίζοντας ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει και επιμένοντας πως για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.
«Κανείς μόνος του δεν μπορεί. Μόνο μαζί μπορούμε», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας την επομένη των εκλογών, όπως από την αρχή ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση