GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Άντι Γουόρχολ πριν γίνει... Γουόρχολ

Πριν γίνει ο πιο διάσημος της Νέας Υόρκης, αν όχι του κόσμου, στα sixties, ο Andy Warhol (Άντι Γουόρχολ) κέρδιζε το ψωμάκι του (αισθάνε...

Ο Άντι Γουόρχολ πριν γίνει... Γουόρχολ Πριν γίνει ο πιο διάσημος της Νέας Υόρκης, αν όχι του κόσμου, στα sixties, ο Andy Warhol (Άντι Γουόρχολ) κέρδιζε το ψωμάκι του (αισθάνεσαι κάπως τη στιγμή που γράφεις ότι υπήρχαν χρόνια που ο Warhol «κέρδιζε το ψωμάκι του», αλλά έτσι ήταν) ως επαγγελματίας γραφίστας.
Από τα μέσα της δεκαετίας του '50, ο Andy έκανε μια σειρά εξώφυλλων για δίσκους τζαζ (για βινύλια, μιλάμε). Tο «Monk» του Thelonious Monk στην Prestige, το 1954, χρησιμοποιώντας στο εξώφυλλο τον γραφικό χαρακτήρα της μανούλας του. Το «s/t» του Count Basie για την RCA Victor, το 1955. Το «Volume 2» του Kenny Burrell για την BLUE NOTE, το 1956. Το «The Story of Moondog» του Moondog, το 1957 και άλλα, και άλλα.
Μια άλλη του δουλειά, που κράτησε τέσσερα χρόνια, από το '57 μέχρι και το '60, ήταν να εικονογραφεί, περιστασιακά, ιστορίες για παιδιά στην πολύ δημοφιλή σειρά «Best In Children's Books» του εκδοτικού οίκου Nelson Doubleday. Κάθε βιβλίο περιείχε δέκα ιστορίες και καθεμιά ήταν εικονογραφημένη από διαφορετικό καλλιτέχνη.
Τρυφερά, ο Andy εικονογράφησε εκείνα τα χρόνια το «Σοφοκλής, η ύαινα» του Jim Moran (Τζιμ Μοράν), το «Η μαγική κατσαρόλα με το πόριτζ», το «Η σπιτική ορχήστρα» του Joseph Leeming (Τζόζεφ Λίμενγκ) κι άλλα.
Εκείνα τα χρόνια, ο Άντι Γουόρχολ έβγαζε τον επιούσιο.














Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση