GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγή φρουράς στον Διαστημικό Σταθμό: Ο Σκοτ Κέλι νέος διοικητής

Ο διάσημος για τις φωτογραφίες του από το διάστημα Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, είναι από την Παρασκευή ο νέος διοικητής του Διεθν...

Αλλαγή φρουράς στον Διαστημικό Σταθμό: Ο Σκοτ Κέλι νέος διοικητής

Ο διάσημος για τις φωτογραφίες του από το διάστημα Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, είναι από την Παρασκευή ο νέος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ο Κέλι βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Μάρτιο του 2015 και ανέλαβε τα ηνία από τον βετεράνο του διαστήματος, Ρώσο κοσμοναύτη Τζανάντι Παντάλκα, ο οποίος θα επιστρέψει στη Γη μετά από 878 ημέρες στο διάστημα!

«Αναλαμβάνω τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ενός σπουδαίου σκάφους που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε εμάς και στις χώρες μας», δήλωσε ο νέος διοικητής, ο οποίος θα παραδώσει την θέση του τον ερχόμενο Μάρτιο. 

Το νέο πλήρωμα του ΔΔΣ αποτελείται από τον πρώτο Δανό αστροναύτη Αντρέας Μόργκενσεν, τον κοσμοναύτη Αϊντίν Αϊμπέντοφ από το Καζακστάν και τον Ρώσο Σεργκέι Βολκόφ.

Μάλιστα, ο Μόργενσεν, ο οποίος φέρει το παρατσούκλι «Δανός Γκαγκάριν», πήρε μαζί του στον ISS ποδήλατα γυμναστικής δανικής κατασκευής και... 20 φιγούρες της διάσημης δανικής εταιρείας LEGO. 

Το Σογιούζ απογειώθηκε την Τετάρτη από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Χρειάστηκε δύο ημέρες για να φτάσει στον ISS, καθώς έπρεπε να ακολουθήσει εναλλακτική διαδρομή, προκειμένου να αποφύγει διαστημικά απόβλητα και να μη συγκρουστεί μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση